Blackouts en de glazen bol: priming in the spotlights

Priming en Framing cybersecurity biosecurity

Priming verwijst naar het fenomeen waarbij een stimulus (of prikkel), vaak onbewust, invloed heeft op de verwerking van een daaropvolgende stimulus. Je kunt dan stellen dat priming het beïnvloeden van gedrag door subtiele signalen is. Je merkt die gedragsbeïnvloeding veelal niet op, waardoor je in een bepaalde richting denkt zonder dat je het door hebt. Dit kan gebeuren met visuele signalen [1] of taalgebruik [2]. Deze twee soorten priming worden perceptuele priming [1] en semantische priming [2] genoemd.

Perceptuele priming
Visueel; herkenning van objecten wordt beïnvloed.

Semantische priming
Taal, geluiden; waarbij de betekenis van woorden wordt beïnvloed.

[1] Een onschuldig voorbeeld van perceptuele priming is dat je naar een fototentoonstelling gaat waarin veel prachtige foto’s van katten te zien zijn. Deze kattenfoto’s dienen als de ‘geprimeerde’ stimulus. Later, wanneer je buiten de tentoonstelling bent en bijvoorbeeld door een boek over dieren bladert, merk je dat je sneller en gemakkelijker de afbeeldingen van katten in een tijdschrift herkent. De kat springt er als het ware uit, waar je ook kijkt.

Een obscure vorm van priming zie je in de film ‘Leave the world behind’* met o.a. Julia Roberts en Ethan Hawke, gebaseerd op het gelijknamige boek van Rumaan Alam. Twee tieners dragen daar shirts met de opdrukken ‘OBEY’ en ‘NASA’. Zo staan ze naast elkaar in het bos. Toeval of priming (beïnvloeding)?

In films wordt niets aan het toeval over gelaten. Over elk detail wordt zorgvuldig nagedacht. Laten we daarom eens kijken wie die film heeft gefinancierd en geproduceerd. Hier doen we dat kort uit de doeken:

1. In juli 2020 verwierf Netflix de rechten om de roman Leave the World Behind van Rumaan Alam te
    verfilmen.
2. Sam Esmail deed het schrijfwerk en is deels producent. De andere producenten zijn:
    Red Om Films (van o.a. Julia Roberts)** en Higher Ground Productions*** van voormalige Amerikaanse
    president Barack Obama en voormalig First ‘Lady’ Michelle Obama.

Sam Esmail heeft o.a. de film Mr. ROBOT geproduceerd, die ging over cyberattacks en cybersecurity. Rami Malek speelde de hoofdrol. Gemakkelijk na te zoeken op bijvoorbeeld Wikipedia.

Als je vervolgens weet dat elke ideologie de interesses van mensen direct doet aansturen in denken en handelen, dan krijg je een beetje een plaatje van de politieke inslag van deze film. De onschuld is er wat ons betreft wel vanaf, wetende dat de Obama’s een dikke vinger in de pap hebben gehad. Er blijken trouwens veel meer verborgen boodschappen in die film te zitten. Kun jij ze vinden?

Professor John Gray schreef het boek ‘Zwarte Mis’ (2007) met als ondertitel:

“Apocalyptische religie en de moderne utopieën”.

Hij waarschuwde ons voor het gevaar van het utopische denken en handelen van de toenmalige wereldleiders. Gray schrijft met een vlijmscherpe pen zijn analyses en gevolgtrekkingen op papier. Zo stelt hij onder meer: “Utopieën zijn dromen van collectieve verlossing die in het wakende leven nachtmerries blijken”.

AU!

De New World Order is natuurlijk zo’n utopie. Het zijn ideeën voortgekomen uit verbeelding van bepaalde ontspoorde, maar machtige mensen die totaal geen enkele voeding krijgen van de realiteit en de geschiedenis niet (willen) kennen (ze zijn compleet losgezongen van de realiteit, zoals we wel vaker zeggen). Men wil radicaal voorwaarts, zoals de radicaal progressieven zich dan ook presenteren. Ze zijn er heilig van overtuigd dat ze de wereld naar eigen inzicht vorm kunnen geven en dulden daarin geen enkele tegenspraak. En zo zien we de Agenda2030 tot leven komen.

Nogmaals, in 2007 waarschuwde professor John Gray ons al. De grote utopische systemen van de koude oorlog zijn er opnieuw en ze zijn vitaler dan ooit! Professor Andreas Kinneging zegt iets vergelijkbaars in zijn boek Hercules op de tweesprong (2022).

Laten we eens kijken naar die andere vorm van priming.

[2] Een voorbeeld van semantische priming zou kunnen zijn wanneer je iemand vraagt om snel te reageren op het woord “geel” en daarna snel te reageren op het woord “bananen”. Het eerdere woord “geel” fungeert als een prime en kan de reactietijd voor het woord “bananen” verkorten omdat ze semantisch met elkaar verbonden zijn. Dit laat zien hoe de eerdere stimulus de verwerking van de daaropvolgende stimulus beïnvloedt. Zo blijken de woorden als cybersecurity en cyberaanval sterke primers te zijn voor het begrip  ‘blackout’. Dan wordt het wel erg verdacht als je bedenkt hoeveel artikelen er door het WEF worden gepubliceerd over dit soort onderwerpen, met name cybersecurity.

Wij zijn makkelijk te beïnvloeden (…and they know it!)
Priming komt vaak voor in psychologisch onderzoek en heeft implicaties voor verschillende aspecten van cognitie en gedrag. De meeste mensen zijn erg gemakkelijk te beïnvloeden, vandaar dat de wetenschap sterk protocollair, methodologisch en procesmatig moet werken.

Priming wordt sterker door herhaling van associaties met gewenst gedrag. ‘De kracht van herhaling’ is een bekende term bij docenten en marketeers, maar dus ook in de filmindustrie (en de marketingafdeling van het WEF). Misleiding, priming en framing zijn subtiele beïnvloeders die geweldloos kunnen worden ingezet om een bepaald doel te bereiken.

Verschil priming en framing
We willen je nog kort wijzen op de film- en media-industrie in relatie tot priming en framing. Naast priming wordt ook framing veel gebruikt door deze industrie. Verwar priming niet met framing. Bij framing gaat het om het plaatsen van woorden, beelden, of delen ervan in een bepaald denkkader. Wat wil men framen? Zijn het de woorden of een beeld? Wat moet gezien worden en wat mag niet gezien of geweten worden?

Priming is subtieler. Vaak merk je het niet op totdat je iets ervaart waarvan je dacht dat het zou gebeuren, maar je kunt je vinger er niet opleggen. Grote primingthema’s waar bijvoorbeeld landen en de globalistische elite mee werken, zijn nationale veiligheid en gezondheid.

Blackouts
Een stroomuitval (door bijvoorbeeld een cyberaanval) in een stad (zoals momenteel 23-1-2024 in Amsterdam) wordt op staatsniveau gecoördineerd vanwege de complexiteit van het voorval. Priming kan een rol hebben gespeeld en framing kan worden toegepast. Welke beelden en verhalen laat je los op het volk? Kijk naar de films en series met het thema terrorisme en je ziet de priming en de framing. De CIA (geheime diensten) bemoeit zich dan ook graag met de filmindustrie. Ze komen er zelfs veelvuldig in voor en het volk smult er van. Het begrip ‘valse-vlag operatie’ is o.a. op deze wijze grootschalig bekend geworden onder het volk.

Belangrijk: de fase voor een valse vlag-operatie is de priming-fase; de fase erna is veelal de framing-fase. En die framing volgt kort op de gebeurtenis zelf. Men heeft het oordeel al klaar, zonder enig onderzoek gedaan te hebben op de gebeurtenis. Het scenario lijkt al klaar te liggen bij de Reuters van deze wereld.

De media hebben zelf vaak niet door dat ze meedoen in de priming-fase. Framing gebeurt bewuster. Dan zie je ‘gekochte journalisten’ en politiek correcte figuren (de meelopers, het klapvee van de elite) een podium krijgen. Experts en witte jassen verschijnen op TV en radio om gebeurtenissen te verklaren. De strijd om de definitiemacht is dan goed zichtbaar.

Terug naar blackouts. De bedoeling lijkt te zijn dat blackouts normaal moeten worden gevonden door het volk. Deze blackouts worden aangekondigd door het nieuws, maar vooral door de filmindustrie en het WEF. Je kunt er niet omheen; je moet het horen en zien. Bij het onderwerp blackouts is dat wat minder subtiel dan je van priming zou verwachten. Het volksbedrog is wel erg zichtbaar aan het worden. Ze (elite, machthebbers) doen het schaamteloos en komen er nog steeds mee weg. We staan erbij en kijken er naar. Tenminste, verreweg de meeste mensen. Nog wel.

Is er dan nog hoop?

Jawel, althans, wij denken van wel. Zodra we massaal beseffen dat de huidige weg ons in een nieuwe marxistische utopie brengt, kunnen we ontspannen en niet meer meedoen. Het bedrog begint bij het beleid, zoals dat ook met de valse daad van de geboorteaangifte gebeurt. De oplossing ligt bij ons zelf en voert ons terug naar de bron van wat het is om een vrij mens te zijn. Veel te veel mensen blijven vrijheid met zekerheid verwarren. Tja, dan gaat het natuurlijk compleet van de rails met ons “in vrijheid en gelijkheid geboren” feit. We hebben onze eigen verantwoordelijkheid te nemen om onze vrijheid te bewaken. Dat betekent dat we ons geweldloos kunnen verzetten tegen een zoveelste gecreëerde onzichtbare (nep) vijand, als het klimaat, een virus of de dreiging van een blackout.

Zie je het patroon al?

Voor de liefhebber:

Je kunt voor jezelf de komende weken een praktisch bewustzijnsexperiment doen:

1. Volg het nieuws op hoofdlijnen en schrijf 2 dingen op die de hele dag worden herhaald op radio of tv, waarvan jij vindt dat het opmerkelijk is. Kan van alles zijn, jij bepaalt.

2. Welke (politieke) positie had degene die met het nieuwsitem kwam (wie zei het)? Wat was de bron??

3. Hou die opmerkelijke zaken en namen vast als je de rest van de week het nieuws blijft volgen en houd globaal bij hoe vaak het in dezelfde of andere vorm terug komt en welke associaties er worden gemaakt die bij jou het opmerkelijk ontdekte nieuws triggeren.

4. Hoe was jouw reactie toen je het nieuws voor het eerst hoorde?

5. Hoe is de reactie na 5 dagen? Wat is er na die 5 dagen duidelijk geworden (voor jou)?

Je kunt zo een korte analyse maken van je eigen waarnemingen. Wat zit er achter die opmerkelijke zaken? Waar ben je je bewust van geworden? Heeft het je wat opgeleverd?

Vanuit de WEF-hoek wordt al vanaf januari 2021 een link gelegd tussen ‘biological threats’ (Corona) en blackouts >> A cyber attack with covid like characteristics****

Voer je de zoektermen “cyber attack”, “cyber security” en “blackout” samen met “WEF” in, dan krijg je legio artikelen en een video met cyber crime gerelateerde onderwerpen.

Meest recente artikel op de website van het WEF tijdens het schrijven van dit blogartikel is die van 5 januari 2024: Cyber bomb hoaxes: The new cyberwarfare intimidation tactic and ways to counteract it. M.a.w. Cyber Crime is een hot topic.

Cybersecurity is één van de belangrijkste pijlers van de WEF-plannen en dat wordt dan ook uitvoerig in beeld gebracht door middel van het ‘Strategic Intelligence dashboard’.***** Kijk maar eens hoe omvangrijk de onderwerpen zijn die ermee samenvallen en wat de wereldwijde plannen zijn volgens het WEF. James Corbett van corbettreport.com waarschuwt al jaren (vanaf 2007) voor ‘biosecurity’ – maatregelen tegen het volk. Hij heeft er veel overtuigende nieuwsitems over gemaakt, met allemaal aanleidingen, die je als priming kunt zien. Hij doorzag de priming. Het moet normaal gevonden worden dat er zoiets als biosecurity voor de mens wordt ingevoerd. We zijn er inmiddels hard naar op weg. In 2021 hebben we een voorproefje kunnen ervaren met de ingevoerde QR-code.

En zo bieden ervaringen uit het verleden inzicht en een doorkijkje in de toekomst.

De geplande ellende begint meestal met priming. Als je dat herkent, dan kun je betere keuzes maken voor jezelf. Dat werkt beschermend. Je rijdt toch ook geen aangekondigde (verkeersbord) doodlopende weg in als je daar niets te zoeken hebt? Dat is wat weten doet.

Vertrouwen op gezag is een gevaarlijke bezigheid, zo hebben we inmiddels ervaren. Sommige gezagsdragers hebben zelf niet eens in de gaten voor welk een karretje ze worden gespannen. Zo triest is het momenteel gesteld met de capaciteiten van deze en gene dames en heren van bestuurlijk Nederland (politiek breed, denk ook aan provincies en gemeenten). Mag die kleingeestigheid alsjeblieft weer in de fles!

Om vrij van de angst-mechanismen te kunnen blijven is er bewustwording nodig op de thema’s waarmee de globalistische elite ons probeert te bespelen. Die thema’s zijn allemaal inzichtelijk gemaakt op de website van het WEF. Vooral dat ‘Strategic Intelligence dashboard’ is een prachtige informatiebron voor de plannen die men aan het uitrollen is. Het staat er allemaal in, tot in detail uitgewerkt. Mensen die bij de gemeenten werken hebben veelal geen idee waar ze aan meedoen. Gemeenteraden evenmin. Het wordt tijd dat dat gaat veranderen.

Bedenk je even dat bijna al die globalistische plannen bij de VN vandaan komen, waar Amerika en de grootste vermogensinvesteerders (de Black Rock’s) uiteraard de grootste vinger in de pap hebben. Zij bepalen wat wij hier in Nederland moeten denken en doen. Er wordt namelijk EU-beleid gemaakt op die VN-utopieën en dat volgen wij (deze regering en het klapvee) dan maar braaf.

Het zou ons dan ook niet verbazen als we in 2024 te maken krijgen met enkele blackouts. Of die ook in NL gaan plaatsvinden hangt volgens ons af van de bereidheid van het volk om medewerking te verlenen aan de WEF-plannen.

De hoogste NAVO militair, de Nederlandse admiraal Rob Bauer, heeft al aangekondigd dat we (EU) rekening moeten houden met een oorlog. Dat is ‘the last resort’ voor de elite om hun plannen gerealiseerd te krijgen. Een voorloper daarvan lijkt ons de blackouts. Het legitimeert verdere escalatie, als ze de priming en de framing op aardsvijand Rusland aanslaat. Men wil ons gevangen houden in die benauwende verhaallijn.

Het kan natuurlijk ook op een compleet andere wijze. De kleingeestigheid van dergelijke ‘useful idiots’ is wederom bevestigd. Ze worden aangestuurd en ze laten zich aansturen in ruil voor privileges. En dat moeten dan ‘leiders’ voorstellen.

Het wordt volgens ons pas echt spannend als ze de digitale munt, gekoppeld aan de identiteit willen doorvoeren, zoals Maxima afgelopen week (januari 2024) propageerde bij het WEF. Dan is het afwachten wat het volk doet. Voor de globalistische elite is dat hét moment suprême. Daar hangt namelijk de mogelijkheid tot de algehele controle van het volk van af. Lukt dat niet, dan zitten ze met een kapot monetair systeem zonder backup. En dat is nú al een groot probleem voor de machtigsten der aarde en die laten niets aan het toeval over. Nog niet misschien.

We hebben nog even, want Christine Lagarde gaf kort geleden nog aan dat de infrastructuur in de EU pas in 2029 gereed kan zijn. Denk je eens in wat er kan gebeuren als de massa achter het grote bedrog komt en z’n onvervreemdbare rechten opeist.

Het is afwachten.

Ondertussen kun je onze soevereiniteitsverklaring aanschaffen en deze Staat der Nederlanden duidelijk maken waar je voor staat en wat je claim is als ze niet gehoor geven aan je rechtmatige eisen. Het is een keer klaar met het volksbedrog.

Met alle autonomieafsplitsingen in Nederland en de negatieve berichtgeving die er rondom bepaalde personen in de media zijn verschenen, snappen we ook dat je je eerst goed wilt laten informeren.

Dat kan.

Wil je eerst meer informatie, kom dan naar één van onze bijeenkomsten in Naarden-Vesting. Stuur een e-mail als je erbij wilt zijn: contact@veiligenvrij.nl

Onze eerstvolgende bijeenkomst is zondag 25 februari aanstaande; start 16:30 uur. Duur: Max. 4 uur incl. pauze en vragen. Kosten € 35,- per deelnemer. Koffie/thee/water is aanwezig.

Je kunt dan al je vragen stellen en een correcte afweging maken voor jezelf.
We hopen je daar de hand te kunnen schudden!

Veilig & Vrij.


* https://nl.wikipedia.org/wiki/Leave_the_World_Behind_(film)#cite_note-4 (overzicht)

** https://red-om-films.com (Julia Roberts e.a.)

*** https://highergroundmedia.com (Obama’s)

**** https://www.weforum.org/videos/a-cyber-attack-with-covid-like-characteristics

***** https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb00000015LbsEAE?tab=publications

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.