Het verborgen verdriet van de afgelopen 4 jaar

Het verborgen verdriet_blog

Als iets geen uitlaatklep krijgt, niet de ruimte krijgt die het verdient, dan blijft het op spanning staan en dat is over het algemeen niet goed voor de (directe) omgeving. In het menselijke systeem, het lijf, gaat zoiets dan in verborgenheid woekeren. Dat kan het geval zijn met een emotie als boosheid, maar net zo goed ook met verdriet. Het zijn beide pure emoties die iedereen, elk mens, over de hele wereld kent en herkent.

In de psychologie is het algemeen bekend dat opgekropte emoties zich over tijd wreken en zich kunnen uiten in allerlei lichamelijke kwalen of geestelijke problemen of een combinatie van die twee. Dat laatste is veelal het geval. In onze maatschappij blijken nogal wat mensen last te hebben van dergelijke ziektebeelden. De hoeveelheid aan psychologen alleen al, zou een kanjer van een alarmbel moeten doen rinkelen bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor het VWS-beleid (volksgezondheid). Er zit/is iets fundamenteel mis in/met onze maatschappij. Een zeer recente uitzending* van De Nieuwe Wereld TV bevestigt die conclusie (link onderaan dit blogartikel).

Empathie
We hebben begrip voor dat soort klachten en we hebben zelfs achteraf begrip voor de situatie waarin de verborgen emotie(s) is (zijn) ontstaan. Je kunt zeggen dat die emotie(s) is (zijn) ingekapseld door schaamte of een schuldgevoel, en die hebben een uitweg nodig. Daarvoor moet er eerst wel even ergens doorheen worden gewerkt.

Je kent het vast wel, dat je iets niet durft te vertellen, omdat je er het risico mee loopt dat je ervoor wordt uitgelachen of afgezeken, tenminste, als je dat stukje bewustzijn hebt meegekregen. Dit is dan nog een redelijk onschuldige vorm van schaamte en schuldgevoel vanuit de menselijke naïviteit als de basis.

Gewetensconflict
Het ligt echter anders wanneer er een gewetensconflict ontstaat doordat jij je niet durft uit te spreken. Dat kan plaatsvinden als je een gangbare overtuiging of regel van een grote groep wilt bevragen, omdat jij vindt dat de houdbaarheid er van z’n langste tijd heeft gehad en je daar ook de aantoonbare argumenten voor hebt. Ga je de gangbare regel/overtuiging dan bevragen op de onderliggende morele waarde?

Stel dat je dat durft. Het resultaat er van is zeer, zeer waarschijnlijk dat je vol ongeloof wordt aangekeken en dat je zeer, zeer waarschijnlijk met allerlei verwijten wordt overspoeld. “Hoe durf je!”, staat er dan op de gezichten geschreven. Deze reactie kun je vooral verwachten van leden van een gemeenschap waar de gezamenlijke groepsovertuigingen sterk geïntegreerd en diepgeworteld zijn en er tevens sprake is van een duidelijke hiërarchie met een sterke loyaliteit aan die hiërarchie. De emotie neemt daar de rede meteen over, zodra je zaken in twijfel trekt die te maken hebben met genoemde zaken. Het gezonde verstand en veelal ook het respect is ineens verdwenen. Echter zijn deze getoonde emoties van die anderen dan wel gezond?

Voor het gemak en de verduidelijking van dergelijke gemeenschappen heb ik ChatGPT eens gevraagd om enkele voorbeelden van enkele vormen van organisaties te geven. Voor dit soort vragen is ChatGPT namelijk prima te gebruiken. Hier komen de voorbeelden:

1. Religieuze organisaties: Veel religieuze groeperingen hebben een sterke hiërarchie, waarbij leiders zoals priesters, bisschoppen of imams een centrale rol spelen.

2. Militaire organisaties: Het leger is een voorbeeld van een gemeenschap met een duidelijke hiërarchie, waarin rangen de mate van autoriteit bepalen.

3. Politieke partijen: Politieke organisaties hebben doorgaans een hiërarchie met leiders en verschillende niveaus van partijleden; deze groepen hebben sterke overtuigingen over politieke ideologieën en beleidskwesties.

4. Cults of sekte-achtige groeperingen.

Hier komt ChatGPT dus mee. Ik kan nog een aanvulling geven, zoals bepaalde sportclubs en dito fans in vereniging (denk aan Hooligans) dat kunnen zijn. Of zoals bepaalde organisaties dat hebben, waar trots en status hoog scoren op de sociale meetlat; sociale cohesie. Denk hierbij aan organisaties waar ‘de vermeende echte wetenschap’ wordt bedreven, zoals de vele universiteiten daar een voorbeeld van zijn.

Het zijn vaak autocratisch geleide organisaties, waar er een beroep wordt gedaan op de loyaliteit en de volgzaamheid van de leden van die organisatie. Aan de oppervlakte is dat wellicht niet altijd direct zichtbaar, maar de mensen die er in werken zijn er veelal anoniem over. De sterke hiërarchie in de genoemde voorbeelden leidt vooral onder druk tot veelal autocratisch leiderschap. In de coronaperiode stonden de vele van dergelijke organisaties onder zeer grote druk, zo hebben we kunnen ervaren. Bij de genoemde organisatiesoorten heeft dat geleid tot een sterk autocratisch handelen, zo ook, of juist in de politiek of vanuit een politiek belang.

Waar het hier uiteraard om gaat, is hoe er binnen die gemeenschappen om wordt gegaan met kritiek, want dat is een belangrijke factor die als een ziekmakend element in de genoemde gemeenschappen en organisaties kan doorwerken. Dat is in wetenschappelijke studies over veiligheid en transparantie in organisaties al lang aangetoond; er zijn ook talloze essays over te vinden.

Als kritiek op overtuigingen of beslissingen die voortkomen uit de diepgewortelde overtuigingen of ideologie, niet mag worden bevraagd op hun morele waarde, wat creëer je dan?

Antwoord: Angst.

De omgeving wordt toxisch voor degene die zich nieuwsgierig opstelt en zich zaken afvraagt die indruisen tegen de overtuigingen, plannen en de ideologie van de gevestigde orde. Zo zagen we dat Staatssecretaris Mona Keijzer in september 2021 werd ontslagen, doordat ze een afwijkend standpunt innam aangaande het coronabeleid (en de uitvoering daar van). Verschillende mensen in allerlei organisaties zijn in de periode van het te voeren coronabeleid onder druk gezet of ontslagen, omdat ze anders dachten en zich kritisch uitlieten over datzelfde gevoerde beleid.

Daar zijn die nieuwsgierig en kritisch ingestelde mensen direct de dupe van geweest. In de ‘gedragscode’ van veel van die organisaties stond (en staat) toch heel wat anders dan wat er in de praktijk gebeurde (en gebeurt). En dat werd massaal goed gepraat onder het mom van ‘de volksgezondheid’. De grootste leugens werden genormaliseerd, waar zelfs de gevestigde orde van de rechtsprekende macht zich achter schaarde. Dat is een levensgevaarlijke ontwikkeling.

Verworven kennis door ervaring
Denk je eens in wat we de afgelopen decennia allemaal hebben geleerd over het welzijn van de mens en wat er qua wetenschappelijk bewijs allemaal op tafel ligt over wat schadelijk gedrag is voor de mens; voor jou en mij dus. De gezondheidssectoren als de Psychiatrie, de Psychologie en de Sociologie hebben ongelooflijk veel wetenschappelijk bewijs op tafel gekregen van wat goed en wat slecht voor ons welzijn is. Uiteraard is de filosofie daar de grondlegger van geweest. We stellen ons zelf immers al decennia lang erg relevante vragen met als doel om ons welzijn te verbeteren (en onze welvaart daarmee te verhogen). Mondkapjes, ‘afstand houden’ en lockdowns zijn maatregelen die het menselijk welzijn diepgaand ondermijnen. Dat is al heel lang bekend. Zweden heeft dat als enige land in de EU transparant aangepakt en daar zie je dan ook dat er nauwelijks sociale problemen waren. Het welzijn van de Zweden werd daar wel serieus genomen.

Het is in dat licht uitermate vervelend en beschamend om te moeten constateren dat we met al die verworven kennis in Nederland niets deden en doen. En dat moeten we dan constateren voor één van de welvarendste landen van de wereld!

Wat we hebben ervaren is de kracht van georganiseerde angst; terreur als een neutraal woord. Hierdoor is het totalitarisme opnieuw geboren, zoals professor Mattias Desmet dat treffend duidde. Ondanks de verworven kennis, zijn de gevestigde orde en de media achter het beleid van die regering gaan staan. De media nota bene! De zelfcensuur en de propaganda waren ongekend. Mensen uit het Oostblok, die nog onder het juk van het communisme hebben geleefd zoals de voormalige DDR, zagen het meteen! Dát was het echte gevaar! Niet het coronavirus.

Hoe het spel gespeeld moest worden
Men, de regering, de NCTV, AIVD, RIVM en diens hoogste ambtenaren destijds, wisten dat de maatregelen schadelijker voor verreweg de meeste mensen zouden zijn dan de coronagriep dat ooit had kunnen zijn. De qualy-berekening van de rekenkamer van EZK (het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) maakte dat vooraf al duidelijk (520.000 levensjaren werden op het spel gezet door de maatregelen tegen 200.000 levensjaren door corona zonder maatregelen). Met grote verbazing vernam ik dat er een WOB-verzoek voor gedaan moest worden om die informatie op tafel te krijgen. Ondanks dat de schadelijkheid van de maatregelen intern bekend was, werden de maatregelen toch doorgevoerd. De media deed braaf mee. Dat is zó pijnlijk.

Andere WOB/WOO verzoeken laten zien dat de zogenaamde coronapandemie niets met gezondheid te maken had, maar vooral was bedoeld om ons, het volk, ‘onder controle’ te krijgen, met als doel financiële middelen vrij te kunnen maken voor de EU in de vorm van het Coronafonds (rond de 800 miljard euro), waardoor Ursula een creditcard had om o.a. zaken rondom de creatie van de digitale EU-munt te kunnen bekostigen. Die infrastructuur wordt momenteel gebouwd van de gelden van dat Coronafonds. Onderzoeksjournalist Arno Wellens weet daar alles van (tip: het boek Eurobijbel). Het gaat om het geldsysteem, dat compleet kapot is. En dat ene feit was in 2017 al bekend en werd door vele economen over de hele wereld erkend. Dat is vooral voor de EU het uiteindelijke doel geweest. De fanatieke WEF’ers weten dit al lang.

De agenda van het WEF is er overigens heel duidelijk over, maar die agenda wordt niet gelezen. De onwetendheid is dan weer troef met alle emotionele uitingen van de onwetenden en ongeïnteresseerden als gevolg. Het is verrekte jammer dat het zo moet gaan.

De belangen van de elite, de globalisten liggen op een heel ander spectrum dan het welzijn van de ‘wereldburger’. Het geldsysteem is de verbindende factor voor alle zaken (denk: sec handel) op aarde. Heb je dat geldsysteem in handen, dan is totale controle mogelijk. En dat is nu precies het doel van een klein aantal machtswellustige idioten hier op deze planeet, vertaald in Agenda2030: “De geluksagenda” voor de onwetende wereldburger in de Westerse landen.

De vraag die iedereen zich dient te stellen is deze: Hoe krijg je middelen (geld) vrij voor een nieuw geldsysteem dat de mens tot permanente slaaf maakt?

Hoe doe je zoiets?

Onder valse voorwendselen
Het psychische leed dat wij hebben moeten doorstaan om die EU-geldpot te kunnen creëren voor een doel waar wij geen enkel mandaat voor hebben gegeven, is nog lang niet in haar complete omvang zichtbaar. Dan laat ik de oversterfte en de vaccinatieschade nog even buiten beschouwing. Teveel mensen weten het namelijk niet. “De onwetendheid is de bron van al het kwaad”, zo zei Socrates al. Hij had al een diep besef van de gevolgen van onwetendheid. En hoe die onwetendheid wordt georganiseerd. Want ook dat is wat er aan de hand is. Je kunt geloven dat de zon om de aarde draait, tot dat wordt aangetoond dat het net even anders zit. Je kunt de overtuiging hebben dat Corona heel gevaarlijk en dodelijk is, totdat je de echte percentages IFR (Infection Fatality Ratio) ziet, die gelijk is aan een stevige griep (te vergelijken met 2018). Je kunt geloven dat ‘het prikje’ de werking van een echt vaccin heeft, tot dat de coronavariant Omicron het tegenovergestelde bewijst.

Wat doe je als de feiten bekend zijn en ze je in volle glorie gepresenteerd worden? Wat is dan je eerste reactie?

Als je er nu nog bent, dan ben je zeer waarschijnlijk ook iemand die dit diepe besef van de gevolgen van onwetendheid heeft. Mooi, want de wereld heeft jou nodig.

Hopelijk wordt dit blog nog door heel veel mensen gelezen. Mensen hebben het recht om dit te weten. Het weten kan dan worden verankerd en kan dan geweten worden, reproduceerbaar dus. Dat dienen we met elkaar te bewerkstelligen. Als we dat namelijk niet doen, dan zijn we straks slaaf van het digitale geld-systeem, gekoppeld aan onze identiteit, dat ‘as we speak’ wordt gebouwd en dat ook nog eens onder valse voorwendselen tot stand is gekomen.

We zijn plat gezegd gewoon belazerd met die zogenaamde coronapandemie! “It is a small window of opportunity”  (voor de elite uiteraard), zo zei WEF’er Klaus Schwab immers. Meteen opgevolgd door de “Build Back Better” slogan, de titel van zijn boek, die ineens door vele leiders van allerlei landen ook werd gescandeerd. Hoe toevallig!

Volksbedrog
In maart 2021 is er een Kamerbrief** van Rutte naar de Tweede Kamer over deze slogan gestuurd, doordat Henk Krol er Kamervragen over stelde. Ik breng je dat even in herinnering, omdat de uitleg van Rutte een gigantische verenging is van wat Klaus Schwab ermee bedoelt, terwijl Rutte één van de favoriete WEF-aanhangers van Klaus Schwab is. Dat word je niet als je maar voor een heel, heel klein beetje wilt resetten.

Conclusie: Rutte liegt in die brief wederom de hele boel bij elkaar. Hij misleidt het volk, wat neerkomt op volksbedrog en -verraad. Dat zijn nu eenmaal de feiten, maar niemand met enige invloed binnen de overheidsburelen legt Rutte een strobreed in de weg. Ze zitten er zelf namelijk ook dik in, zo is inmiddels allemaal wel feitelijk aantoonbaar gemaakt. Angst voor positie en privilege-verlies doet de rest.

Korte toelichting
Het thema van het WEF was in 2019: ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’ (naar een boek van Klaus Schwab uit 2016)***. Het Great Reset-voorstel (hetzelfde als het ‘Build Back Better-plan’ zoals president Joe Biden het noemde) werd gepresenteerd in juni 2020 door toenmalig prins Charles van Wales en Klaus Schwab zelf, onder de titel: “The Great Reset, Transforming Our World and Building Back Better (BBB)”. Daar zie je de koppeling al van het voorstel met BBB van Biden.

Op 9 juli 2020 verscheen ook het boek COVID-19: The Great Reset van de hand van Schwab en Thierry Malleret. Doel van de Great Reset/BBB-plannen is om het kapitalistisch systeem te verbeteren door investeringen te doen die zijn gericht op gedeelde vooruitgang en meer aandacht voor het milieu.

Hoe bijzonder! Waar is de (volks)gezondheid gebleven?!? En waar gaat de aandacht als eerste en vooral naartoe: Het kapitalistische systeem. Ze zeggen het zelf! Maar weinigen zagen het voor wat het werkelijk betekend en welk spel er daardoor wordt gespeeld. Wat is dus het centrale doel van The Great Reset/Buit Back Better?

Juist! Het geldsysteem (ook wel monetair systeem genoemd) moet worden ‘gered’ en dat kunnen ze alleen maar op valse voorwendselen doen, want anders krijgt de ‘wereldburger’ in de gaten hoe de globalistische elite die wereldburgers als slaaf inzetten voor het behoud van hun machtposities en bijbehorende privileges.

Je ziet hetzelfde patroon in de opsomming van de vijf belangrijkste pijlers van het BBB-voorstel, namelijk: economisch, maatschappelijk, geopolitiek, ecologisch en technologisch.

Ook hier ontbreekt ‘gezondheid’ als pijler. Je weet nu waarom. Dat is natuurlijk het middel waarmee ze de genoemde vijf pijlers ermee door kunnen jassen! Zolang wij in de angst zitten zien we dat immers niet. We zijn dan veel te druk met elkaar en wie er gelijk heeft en wat we er aan moeten doen… terwijl er nooit een pandemie was. De regels van de pandemie zijn immers aangepast. Dit lag al lange tijd op de plank. De financiële crisis van 2008 is hier het startschot voor geweest. Ze hebben het spreekwoordelijke ‘op te rapen blikje’ nog een paar keer voor zich uit geschopt, maar daar was ie dan: Covid-19: “A small window of opportunity”. Nogmaals, hoe toevallig!

M.a.w.: Het bedrog is van de allerhoogste orde zelf afkomstig. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. De autocratische opstelling wordt prachtig zichtbaar in het promotiefilmpje van het WEF****. Klaus zegt aan het eind nog even dit: “We have to live up to the expectations and we will do so”. Jij en ik snappen inmiddels wie hij met die “we” bedoelt. Hoezo democratisch?

De huidige WEF-agenda
In mei 2024 wordt er tijdens de WHO meeting in Geneve op aangestuurd om het nieuwe WHO pandemieverdrag te onderteken. Dat verdrag koppelt klimaat aan gezondheid, zodat er ook op basis van klimaat gestuurd kan worden op gezondheidsrisico’s. De achterliggende gedachte is natuurlijk dat volken, landen en dus soevereine staten hun status als soeverein verliezen en zich zullen moeten schikken naar de verordeningen die dan worden afgegeven door de WHO. De WHO is inmiddels een zeer corrupte organisatie die geleid wordt door een man (Tedros Adhanom Ghebreyesus) die is aangeklaagd voor genocide in zijn geboorteland Ethiopië, waar hij Minister van Buitenlandse zaken was in de periode van 2012 – 2016. Hij heeft naast dit corrupte gegeven geen enkele medische achtergrond. Hij is geen arts!

En zo’n figuur staat op het punt om het nepmandaat van de Nederlandsche regering (demissionair!) te krijgen, waardoor wij het risico lopen in slavernij te worden gebracht onder het mom van ‘klimaatverandering’ (want, het is/wordt gekoppeld aan gezondheid).

Dat is wat er op het spel staat. Komt ie binnen? Of was het jou al bekend?

De facto en de jure
Met andere woorden, alles wat er momenteel op juridisch gebied plaatsvindt, wordt ‘de facto’ gedaan. Het wordt er door gedrukt, zodat het de jure (volgens juridisch correcte weg [proces] middels vals gecreëerde wetten, want vals tot stand gekomen zonder democratisch proces) kan worden afgedwongen. Terwijl het de jure tot stand zou moeten komen, middels een democratisch correcte route en rekening houdend met de grondbeginselen van het recht; de mensenrechten die onvervreemdbaar zijn. Maar dan gaat het natuurlijk niet lukken, dus doet men het op deze manier; (hun) Wet boven Recht. Dan lijkt het correct onder het mom van de volksgezondheid, terwijl het zo vals en dus onrechtmatig is als het maar kan.

Dit is hoe men ons belazerd heeft en nog steeds belazert. Zo behouden de diverse mensen hun posities en privileges vanuit die hoedanigheid in stand en ‘veilig’.

Het onwetendheidsvirus als de echte pandemie
Dat is de realiteit. En dat is wat ons niet wordt geleerd. Dit is het onwetendheidsvirus waarmee ik je nu confronteer. Hopelijk kun je er verstandig mee omgaan. Weerstand bieden tegen ‘het gezag’ en de onwetende meute, is geen kleinigheid, maar wel hard nodig. Je weet inmiddels wat er op het spel staat: Ons aller vrijheid!

Mijn verborgen verdriet
Ik ben nu even verdrietig, omdat mijn kinderen zich twee jaar lang aan de meest idiote regels hebben moeten onderwerpen, terwijl er vooral voor hen geen enkele legitieme reden was om dat te moeten. De juridische grondslag ontbrak volledig. Ik heb verborgen verdriet vanwege alle kinderen die hetzelfde is overkomen, maar waarvoor ik niets heb kunnen doen, anders dan me uit blijven spreken op vele social media platformen. Dat heeft me wel mijn LinkedIn connecties gekost. Als zelfstandig ondernemer is dat een zwaar verlies, maar ondergeschikt aan het blijven uitspreken van mijn kritische mening, gestoeld op onderzoek.

Ik ben verdrietig om iedereen die zich buitengesloten voelde door de QR-code en veelal niet aan het normale sociale proces van de Horeca mee kon doen. Het niet meer naar een sportschool kunnen of in teamverband kunnen sporten is wel de meest kolderieke maatregel voor de bevordering van ‘de volksgezondheid’ ooit. Een grotere mate van contradictie heb ik in mijn leven nog niet vaak gezien. En dat komt dan uit de monden van het hoogste gezag. Bizar! Maar het gebeurde wel. Voor mij is dat één van de hoofdbewijzen waaruit blijkt dat het nooit om gezondheid ging. Mijn eigen huisarts kon het niet uitleggen.

Mijn verborgen verdriet zit ook op de mensen die goed wilden doen, maar niet gehoord mochten worden en aan alle mensen die vanuit onwetendheid en een blinde vorm van gehoorzaamheid prikjes hebben gehaald die geen bescherming boden tegen (her)besmetting of het tegengaan van overdraagbaarheid van het ‘virus’. Dat werd tijdens de coronavariant Omicron pijnlijk duidelijk.

Mijn verborgen verdriet zit tot slot op al die lieve zorgzame mensen in de uitvoering van de zorg, die zo hun best hebben gedaan om de medemenselijkheid te behouden. Voor al diegenen die hun dierbaren wilden knuffelen, maar dat niet mochten. Dat deed en doet héél erg véél pijn.

Al die onzinnigheid, die gecreëerde angst door de gezaghebbers, waar we op zouden moeten kunnen vertrouwen, geeft mij een gevoel van immens verdriet. Elke keer als ik er even bij stil sta, dan staan de tranen in m’n ogen, zo ook nu. Het is er gewoon. Ik kan het niet tegenhouden en wil dat ook niet. Iedereen mag het zien.

We zijn belazerd.

Iedereen moet dat weten. Het is namelijk afschuwelijk! Het is pijnlijk dat toe te moeten geven, maar het moet. Je moet het onder ogen komen, anders kun je niet verder en blijf je met je verborgen verdriet (of boosheid) zitten. Dat kan op termijn zorgen voor vage klachten, die je levensgeluk niet ten goede komen.

Dit is dan ook een persoonlijke oproep aan iedereen die nog twijfelt: Kijk naar de feiten, laat de waarheid onder je ogen komen en laat je verdriet en/of je boosheid toe. Geef het de ruimte en ga in gesprek. Praat. Uit je. Laat je emoties zien. Bevrijd je van die pure emoties. Het zijn prachtige uitingen van persoonlijke en universele liefde. Jij en iedereen om je heen heeft het nodig dat te zien en te ervaren. Het is het enige dat liefdevolle verandering brengt. Wat dat betreft zijn we elkaars hoop als we elkaar maar (blijven) steunen in dit proces. Daar hebben we geen enkel gezag voor nodig.

Het was me weer een genoegen. Ik heb dit blogartikel met verdriet en liefde geschreven. Heb je vragen, stel ze dan s.v.p. via contact@veiligenvrij.nl.

Tot slot wens ik jou een bijzonder bevrijdend 2024 toe!
: Erik. In samenwerking met Veilig&Vrij


*            Link naar de specifieke uitzending van De Nieuwe Wereld
**          Link naar de Kamerbrief van Rutte over de term Build Back Better.
***        Link naar een white paper met de titel “Building Back Better: An Action Plan for the Media, Entertainment and Culture Industry”, van juli 2020. Dit is een directe download. In dat rapport zitten allerlei andere rapporten en web-links naar informatie, die je meer inzicht geven in de plannen van het WEF. Waar doet de inhoud je aan denken?

****     Link naar het promo-filmpje van de WEF.

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.