Viering Plakkaat van Verlatinghe!

Postzegel PvVerlatinghe

Vandaag 26 juli 2023 is het precies 442 jaar geleden dat de onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend door de Staten Generaal van de Verenigde Nederlanden waarmee ze Philip II destijds afzetten; die onafhankelijkheidverklaring die dat in gang zette was natuurlijk het Plakkaat van Verlatinghe. Dat vergde nogal wat moed om dat te doen, gevoed door een correct moreel besef van de positie waar men destijds in verkeerde.

Het is aan te raden de tekst van het Plakkaat van Verlatinghe eens tot je te nemen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. De moderne en beter leesbare versie vind je hier: https://www.nederlandseonafhankelijkheid.nl/geschiedenis/placcaat-van-verlatinghe-in-modern-nederlands

Wat er zo belangrijk is aan dat Plakkaat, is het feit dat het een morele stop zette op de tirannie van de buitenlandse mogendheid Spanje (Philip II), die over ons regeerde ten koste van het welbevinden en een menswaardig leven van het volk. Niet zomaar regeren dus, maar in slavernij brengen en houden. Er werd zelfs aan geloofsvervolging gedaan. Crimineler wordt het niet. Iets vergelijkbaars zien we nu voltrekken; ander jasje, zelfde mechanismen. Klimaatgeloof afdwingen en dat sluw in fundamentele mechanismen (CBDC en wet) vastleggen, waardoor het volk in een afhankelijkheidspositie wordt gebracht, zonder instemming van dat volk. Over ons i.p.v. met ons.

Hoezo Democratische Rechtstaat?

Op zaterdag 29 juli aanstaande willen we even stilstaan bij de moedige daad die men destijds deed, temeer ook omdat we het Plakkaat van Verlatinghe hebben opgenomen in onze soevereiniteitsverklaring als grondbeginsel van onze jurisdictie en het feit dat er veel moed voor nodig is om elke vorm van tirannie het hoofd te bieden. Alleen vanuit correctheid, met het hebben van een goed moreel fundament, lukt dat. Om daar te komen is een wezenlijke kennis nodig van rechten en de functie van wet. Die elementen goed doorgronden zorgen voor een fundamenteel gevoel van vrijheid, waardoor we ons als mens kunnen ontwikkelen en weren op een menswaardige manier. Dat zal centraal staan tijdens onze bijeenkomst. We zijn daarnaast erg benieuwd hoe jij je daar in aan het ontwikkelen bent en wat je ervaringen zijn. Hie je aan te melden voor de bijeenkomst vertellen we je verderop in dit blogartikel.

Koning van Hispanje
Ons volkslied, het Wilhelmus, is eigenlijk een strijdlied die naar alle waarschijnlijkheid door een Belg, de Vlaamse dichter Petrus Datheen uit Ieperen, is geschreven – zo hebben onderzoekers in 2016 vastgesteld. Het Wilhelmus is rond 1570 geschreven, aldus diezelfde onderzoekers. Dat past goed in het beeld van het Plakkaat en de strijdlust die er toen heerste tegen de onderdrukking van Philips II (De koning van Hispanje).

In de Nederlandse schoolboeken leren we wat anders. De eerste bekende vermelding van de tekst stamt uit 1572. Deze tekst wordt in het algemeen toegeschreven aan Marnix van Sint Aldegonde, destijds de secretaris van Willem van Oranje, i.p.v. aan de Vlaamse dichter, Petrus Datheen uit Ieperen. En zo brengt de onafhankelijke wetenschap ons de werkelijkheid, in plaats van dat feiten ergens aan toe worden gekend. Zie voor de onderbouwing deze bron: https://www.mijnwoordenboek.nl/Nieuws/is-het-wilhelmus-geschreven-door-een-belg

Voor de geschiedenis liefhebber nog enige achtergrondinformatie over de ‘Koning van Hispanje’
https://biografieportaal.nl/recensie/de-koning-van-hispanje-filips-ii-verguisd-en-geeerd

Bijeenkomst België
Dit is een mooi bruggetje naar onze bijeenkomst die we op 25 juni jl. in België hadden. We kregen veel vragen uit het uiterst vriendelijk en geduldige publiek. Aan het type vragen was te merken dat men in België net zo, of misschien nog wel fanatieker dan in NL, bezig is om er voor te zorgen dat ze hun vrijheid behouden. Bij sommige deelnemers was de frustratie duidelijk zichtbaar. Iedereen die snapt wat er gaande is, is op zoek naar antwoorden en een uitweg. Ook in België, of misschien treffender, juist in België. Want daar was de handhaving op de coronamaatregelen nog wel even een graadje erger dan bij ons.

Voortgang en nieuwe ontdekkingen van afdwingbare factoren van recht
Deze overheid verdedigt het juridische systeem van de Staat der Nederlanden met hand en tand, zo wordt door velen die zich verzetten tegen onrecht, ervaren. Wetten zijn leidend. Het recht, ons recht, doet er niet toe. Het is een sprookje. Zo zien we deze overheid vooral inzetten op het organiseren van de beheersbaarheid (doordrukken van wetgeving) en het kunnen handhaven op de gehoorzaamheid van het volk (achter de schermen organiseren van handhaving). Hierdoor blijft de economie namelijk intact; “It’s the economy stupid”. En de almacht van de Staat der Nederlanden kan dan worden gegarandeerd.

Mensen in machtsposities behouden graag hun privéleges. De verbinding met het volk is er niet. Het is ‘over’ in plaats van ‘met’ het volk regeren. Dat is eigenlijk altijd waar het op uit draait. Steeds in cycli; herhalende patronen van de opkomende en neergaande machten.

Het is verstandig om hoopvol te blijven, ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is bovenal een spirituele weg die we allen te bewandelen hebben. Of je er nu actief aan mee doet of niet, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We kunnen dit ruimteschip genaamd aarde nog steeds niet verlaten, dus we zullen het hier met elkaar moeten doen.

De terechte angst zit er bij velen goed in. Het voornemen van velen om in 2024 geen belasting meer te betalen getuigd van moed. Dat is hoopvol. Daaruit blijkt dat er mensen zijn die het zat zijn om te betalen voor leugens, want dat is het. Als de belastingdienst zelf 21 wetten overtreedt bij de Toeslagenaffaire, dan snap je meteen dat er iets fundamenteel mis is met de mensen die daar werken. De afgelegde ambtseed met de daardoor verkregen discretionaire bevoegdheid worden dan misbruikt. Dat is meineed. Een zware misdaad. Niet één keer, maar één-en-twintig keer! En waar blijft de correctie op die misdaad?

Alleen dit voorbeeld geeft al aan hoe ver een uitvoerende instantie als de Belastingdienst afstaat van het volk en zichzelf daarin niet corrigeert. Ze bestaan bij de gratie van het volk, van ons, nota bene!

Als dit de situatie is, hoe haal je dan in vredesnaam nog je recht?

Dat is wat wij ons ook steeds opnieuw afvragen. Waarbij we constant kijken naar de afdwingbare factoren die het rechtssysteem kunnen corrigeren. Want zoals het nu gaat, gaat het fout. Wat we zien is dat het rechtssysteem niet ons beschermd, maar de macht beschermt. Er is al enige tijd op grote schaal sprake van machtspolitiek en wederrechtelijk handelen door deze overheid. De netwerkcorruptie is op het hoogste nivo een feit, zo stellen Hester Bais (schrijfster van het boek ‘Worst Bank Scenario’) en Willeke Slingerland (lector weerbare democratie aan de Saxion Hogeschool). Dat is een directe bedreiging voor onze rechtsstaat – die inmiddels geen rechtstaat meer genoemd kan worden.

We zien en horen schandalige verhalen van medestrijders voor vrijheid, van zaken die niets met recht en rechtspraak te maken hebben, maar alles met willekeur, bedrog, dwang en valsheid met geschriften, die door deze overheid worden gepleegd. Termen als ‘de criminele overheid’ en ‘roverheid’ zijn dan ook niet uit de lucht te krijgen. Logisch. Een deel van het onderzoeksrapport van de AIVD en het rapport van i&o research (Morele vragen van rijksambtenaren) geven genoeg hints om te beseffen dat het slecht gesteld is met onze democratie. Misschien heb je er zelf al een voorbeeld van ondervonden.

Kortom, wij, als volk, hebben hier wat te doen.

Deze Staat is inmiddels de grootste vijand van ons geworden. Wie had dat 30 jaar geleden gedacht? De recente val van de regering maakt dat niet goed. Het creëert valse hoop.

Hoe is dit allemaal mogelijk?

Het Chinese orakel, de I Ching, zegt er ongetwijfeld heel wijze zaken over. Maar die wordt niet geraadpleegt en al zou dat zo zijn, dan wordt er niet naar geluisterd. De huidige gang van zaken heeft iets weg van een ingeslagen pad waar men maar niet van af lijkt te kunnen geraken. “We moeten wel, want anders…”. Kapitalistische technocratie is het dominante discours. Het doet de mens in z’n bestaan geen goed. Die beweging is tegen de wil van het volk. Dat wordt natuurlijk wel gezien en juist daarom ondergeschikt gemaakt aan belangen en de ideologie van weinigen. Je kunt dat niet even uitzetten. Het heeft op een hoger nivo, het spirituele, blijkbaar een functie.

Evolutie, het evolueren van de soort, lijkt een rol te spelen. De wrijving wordt opgevoerd. Een hoger bewustzijn zal zich dan later wel tonen. Zoiets. Het is net als met de epi-genetica; er ligt een plan aan ons functioneren ten grondslag, maar hoe dat precies werkt, weten we (nog) niet. Wat inmiddels heel duidelijk wordt, is dat de plannen die er door deze overheid heen worden gedrukt, niets met een menswaardig bestaan te maken hebben, maar alles met beheersbaarheid en een sterke behoefte om ons te dwingen iets te doen wat niet goed voor ons is en wat we niet willen.

Wij, jij en ik, leven nu. Wat kun je als mens alleen in een dergelijk tijdsgewricht zelf doen?

Die vraag is de grondslag van onze samenwerking. En als samenwerkingsverband onder de vlag van Veilig&Vrij spelen we een kleine rol in dat evolutieproces, zo willen we graag geloven. Of dat zo is, zullen we vanzelf zien, nietwaar. Hoe dan ook, samen werken aan een betere, menswaardige samenleving, is wat ons te doen staat. Alleen lukt dat niet.

Samen leven in en samen werken aan correctheid
Het brengen van correctheid is onze onderliggende boodschap. Het is een geweldloze, maar uiterst zorgvuldig geformuleerde boodschap aan het gezag. Die boodschap is een feitelijk correcte daad, waar de gezagsdragers niet omheen kunnen, zoals ook het Plakkaat van Verlatinghe dat was. Het legt een direct appel op de verantwoordelijkheid van de gezagsdragers van de Staat der Nederlanden. Onze boodschap dwingt af op basis van recht en de rechtsgevolgen die daaruit volgen voor deze overheid. Die correctheid negeren zal leiden tot de zichtbaarheid van de valsheid en het bedrog van de gezagsdragers op het hoogste nivo. Dat is wat wij doen en daar informeren we je graag verder over tijdens onze bijeenkomsten of per blog en video (zie menu video’s).

Op die wijze worden de misdaden van deze overheid zichtbaar voor de massa. Het heeft zo z’n inwerkingstijd nodig alvorens de uitwerkingen gezien zullen worden in de uitvoering. Zo ging dat ook met het Plakkaat van Verlatinghe. Eerst de opstand, die later uitbrak in wat nu de 80-jarige oorlog wordt genoemd. Elke grote geopolitieke omwenteling gaat gepaard met veel onrust. Deze overheid heeft ons indirect de oorlog verklaart vanaf het moment dat ze de lockdowns afkondigde. De rest kennen we.

Het is de wrijving die een hoger bewustzijn brengt en zal aanzetten tot corrigerende daden.

Dat creëert opnieuw de vraag: hoe willen we met elkaar samen leven? In een correct functionerende democratie kan dat op een vredige en correcte manier vorm krijgen. Ook dat is een cyclisch proces. Er is geen knop die je even kunt omdraaien. Helaas… we zullen er dus met z’n allen doorheen moeten. Hoe eerder we dat inzien, hoe sneller we krijgen wat we willen; namelijk die correcte democratie, die correct functioneert en dus als grondslag de onvervreemdbare rechtsbeginselen toepast.

De soevereiniteitsverklaring
Voor de geweldloze corrigerende actie gebruiken we onze soevereiniteitsverklaring met een aantal belangrijke ondersteunende documenten. Die zaken liggen in ons geval al bijna een jaar bij de belangrijkste gezagsdragers van Nederland (binnenkort ook bij die van de EU). We weten dat die op de correcte plek aankomen, omdat we daar de bevestiging van hebben ontvangen.. Men is dus op de hoogte van wat wij doen.

De reacties die wij daarop terug krijgen, zijn interessant. Door verdere analyse van die antwoorden te doen en het in contact zijn met andere mensen, die ook in een soortgelijke onderzoeksfase als ons zitten, komen we steeds dichter bij de afdwingbare factoren van recht – jegens deze overheid. We zijn inmiddels in staat om een volledig afdwingbare positie in te nemen. Of deze overheid met diens gezag in de vorm van ministers en leden van de Raad van State daar correct op reageren, is nog een vraag die naar onze verwachting dit jaar zal worden beantwoord. Daar rekenen we op.

Althans, zo zou het vanuit correctheid moeten gaan. Wij zien glashelder wat deze overheid doet. En dat is geen fraaie aanblik. Geweldloos corrigeren is volgens ons de enige weg om het respect vanuit het gezag te ontvangen. Dan moet je correct zijn in je proces, je procedures en de onderdelen die je inbrengt. Zo ver zijn we nu. Met de onvervreemdbare rechten en de menselijke waardigheid, spreken we het hoogste gezag van dit ‘gave land’ aan op hun verantwoordelijkheid. Ze dienen onze eisen te respecteren en ten uitvoer te brengen, omdat het correct is. Punt.

Hebben we dan al resultaat behaald?
Ja en nee. Ja, we zien beweging en we krijgen positieve bevestiging van hetgeen we doen. We hebben recent weer nieuwe zaken ontdekt, die we omzetten in correcte documenten, zodat die documenten hun corrigerende werk kunnen doen. Dat dwingen we uiteraard af, vanuit die correctheid. Anders werkt het sowieso niet.

Met deze recente ontdekkingen hebben we nog meer vertrouwen gekregen in het succes dat we ermee willen bereiken. Dat is mede te danken aan de samenwerkingen die er nu ontstaan, omdat afzonderlijke, gefragmenteerde bewegingen om onze vrijheid te garanderen, op niets uitdraaien. Uiteindelijk hebben we elkaar nodig als we deze strijd voor vrijheid, een correct functionerende democratie, willen winnen. Het Plakkaat van Verlatinghe werd destijds door 17 provinciën ondertekend! Dat was geen kinderspel, maar een krachtige daad die afdwong. Daar zullen we naartoe moeten werken, als onze vrijheid ons lief is.

De ontwikkelingen, de nieuwe ontdekkingen omgezet in werkbare vorm, willen we jullie graag in concept presenteren. Dat willen we zaterdag 29 juli aanstaande doen in Naarden. Aanvang 16:00 uur. Locatiegegevens en details van die middag krijg je na aanmelding toegestuurd.

Aanmelden kan via: contact@veiligenvrij.nl
Kosten: € 30 euro p/p (parkeren gratis, koffie en thee inbegrepen)

Oprichting Federatie
Daarnaast hebben we nieuws voor de soevereinen, dus degenen die met onze methode al soeverein zijn. Zaterdag 23 september 2023 gaan we onze eerst bijeenkomst organiseren die tot doel heeft om de federatie voor soevereinen op te richten.

We hebben het daar al meerdere malen over gehad. Nu is de tijd daar. We komen daar nog uitgebreid op terug. Het is belangrijk dat je die datum alvast in de agenda zet. We hebben elkaar namelijk nodig, dus we willen graag dat iedere soeverein, met een correcte soevereiniteitsverklaring, daarbij aanwezig is.

We hopen je te ontmoeten!

Team Veilig & Vrij.

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.