WEEKBOEK VAN EEN POSTMEESTER-5

vrouwe justitia

De eerste echte zaak als een niet-jurist tegen de Belastingdienst (RDW) was afgelopen woensdag 1 juni een feit; zo geschiedde in Arnhem. De zaak was in april 2021 opgestart met de vraag: ‘Waar is uw autorisatie om van mij als een levend mens geld te mogen vorderen? Sindsdien is het hoofdzakelijk stil gebleven vanuit beide partijen; Rechtbank-Gelderland: Arnhem als ook RDW Apeldoorn

Iemand was benieuwd en vroeg mij of die bij de zitting aanwezig kon zijn; van mij wel. Ik wist niet anders dan dat er 3 publiekrechtelijke partijen zijn die gaan schikken vanuit open (publiekelijke) conversaties tussen 3 (levende) mensen. Ik startte de opname vanaf het moment dat ik naar binnen liep en de opname apparatuur op ‘ON’ voor mij neerzette, waarna ik bleef staan. Het aanbod van de (vermeende) rechter om te gaan sloeg ik netjes af. Daarna liep ik naar de griffier ondanks de consternatie van de rechter en overhandigde haar het eindvonnis; de WAARHEID-VRACHT-BRIEF met de mededeling dat zij dit helder noteerde in haar Proces-Verbaal.

Hierna begon de strijd; de positionering en het aftasten wie de tegenstander is en wat diens kwaliteiten zijn. Uiteraard begon het met de vraag of ik meneer Bastiani was, ik zei : ‘Ik ben een levend mens’. Dit ging door toen mijn medestander ‘ondervraagd’ werd waarom die aanwezig was en wat de reden was van het maken van aantekeningen. Toen hij het woord ‘medisch’ in zijn vragen verwerkte, greep ik in. Ik wees hem op het onfatsoen dergelijke suggestieve woorden in een vraag te leggen. Waarop de rechter zei: ‘Ik bepaal welke vragen ik stel’ waarop ik zei dat ik daar echt anders over dacht. De toon was gezet. De rechter herhaalde opnieuw de vragen, echter nu zonder het woord ‘medisch’ erin verwerkt. Toen vroeg de rechter aan de tegenpartij of zij bezwaar had dat Wilfred Leonard Bastiani (letterlijk uitgesproken) geluidsopnames maakten. Daartoe moest men in overleg met het thuisfront.

Ondertussen tikte ik de rechter opnieuw op zijn vingers door te stellen dat niet Wilfred Leonard Bastiani geluidsopnames maakte, maar een levend mens, immers alleen levende mensen kunnen handelen. ‘Jij suggereert, suggereert. Je suggereert dat ik Wilfred Leonard Bastiani ben. Nee, ik ben een levend mens die af en toe luistert naar Wilfred Leonard met de de achternaam of familienaam Bastiani. De rechter laste een schorsing in om de tegenpartij navraag te laten doen voor een toestemming. Na de schorsing kwam iedereen terug, mijn belangstellende mocht blijven zitten en de geluidsopname moest in het kader van de belastingplichtige en diens privacy worden stopgezet. Ik als vermeende belastingplichtige die wilde dat het werd opgenomen om te kunnen controleren of de griffier wel alles helder opschreef, werd overruled. Op zich maakte dat niet voor mij uit. ‘Ik vind het prima, ik ben immers geen belastingplichtige hier, misschien volgens jullie wel. Dus ik had toch geen zeggenschap hierin, waardoor ik mij de rol van ‘Belastingplichtige’ zou hebben aangetrokken. Als compensatie bood de rechter mij de mogelijkheid het Proces-Verbaal binnen een week toe te zenden, waarna ik deze kun corrigeren en aanvullen.

Dat is onderwijl gebeurd. Uiteraard heb ik alles erop en eraan wat ik kon diskwalificeren, verder geduid als een Postmeester. Verandering van mijn woord; Nietigverklaring in eerst ‘Bezwaar’ en later ‘Beroep’. Hij had geen bewijs bij zich dat hij rechter was. Hij had geen bewijs dat hij onpartijdig was: ‘Je moet mij op mijn blauwe ogen geloven’, ‘zo ken ik er nog meer, we zijn hier in een rechtszaal, daar gaat het toch om feiten, waar zijn die?’ Hij kaartte Artikel 104 GW aan, ik corrigeerde hem met Art. 120 GW dat hij in overtreding was de Grondwet in de rechtszaal te bespreken en zo voort. Na bijna vijftig minuten rondde hij het af; de tweede persoon in de zaal die het halverwege zou overnemen, waartoe wij beide partijen toestemming hadden gegeven, ging ook onverrichter zake weg. Het Postmeester deel in deze zaak was het door mij in het begin van de zitting afgegeven ‘vonnis’; in Parse Syntax Grammar taal geschreven en voorzien van de juiste mechanieken, zoals een Postmeester dat hoort te doen. Later meer hierover.

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.