WEEKBOEK VAN EEN POSTMEESTER-3

strandjutters

Afgelopen weken is weer een periode geweest van veel uitzoekwerk; samen met Erik en Ivar. Deze zaken betreffen de nieuwe versie van het Buitenland-Paspoort-Verdrag (oorkonde) dat tezamen met een leesbegeleidingsdocument (Style Sheet) gedeeld zal gaan worden, aan welke regels het document taaltechnisch voldoet (Parsé Syntax Grammar in het Nederlands). De uiteindelijke prijs van dit document horen jullie spoedig van ons.

Ondertussen heb ik op individuele naam voor nu een drietal zaken verzorgd; de reddingsbrief van zowel mijn paspoort als ook van mijn rijbewijs. Immers ik ben een vrij schip en al varende kom ik van alles tegen waaronder de beide documenten. Nederland heeft een mooi verleden vanuit het strandjutten – oa ‘Sil de Strandjutter’- en met die tendens geeft het al aan waar het over gaat; wat gevonden is vanuit de zee wordt als zodanig gemeld en de vinder koppelt er een vindersloon (redding) aan vast jegens de rechtmatige eigenaar. Deze eigenaar kan het verloren ‘vessel’ tegen de betaling van dit vindersloon terugkrijgen, als ten minste het eigenaarsschap van het gevonden ‘vessel’ aangetoond kan worden. Na een jaar en een dag mag de vinder het gevondene behouden als niemand zich gemeld heeft. Wel dient de vinder ervoor zorg te dragen dat de vondst formeel gepubliceerd is; tegenwoordig kan dat makkelijk via www.gevondenenverloren.nl.

Wat speelt er voorts nog als derde onderdeel? Tja, ik ben bezig met het nieuwe energiecontract, die van mij loopt af in de komende zomer. Als buitenlander in het buitenland ben ik belastingvrij en dus hoef ik geen belasting te betalen over mijn energie-afname. Is het echt zo makkelijk en eenduidig? Ik vermoed van niet. Ook daar meer over als ik het uitgezocht heb binnen https://veiligenvrij.nl. Ondertussen zie ik verwoede pogingen door een gemeente om belastinggelden te incasseren. Van mijn bank krijg ik de melding van 2 mislukte pogingen (maart & april). Ik vermoed dat het – gelet op de bedragen – over de gemeentebelastingen gaat. Blijkbaar heeft het Kabinet van het Koninkrijk der Nederlanden vergeten mijn burgemeester op de hoogte te stellen dat ik sinds 5 maar 2021 juridisch naar het buitenland verhuisd ben en dat via mijn Buitenland-Paspoort-Oorkonde per 20 november 2021 de algehele autorisatie en rechtmacht aangaande alles wat onder het BSN valt, bij mij ligt. Dus ik heb de burgemeester toch maar even een extra waarschuwing gegeven aangaande zijn mogelijke overtreding, op het moment dat hij of zijn leenmannen of functionarissen mij benadert met brieven of e-mails; TressPassing a $ 25 miljoen per persoon per handeling.

Dat is het voor nu. Let dus op dat je – nadat je het Buitenland-Paspoort-Verdrag kenbaar het gemaakt, je vervolgstappen kunt ondernemen per onderdeel wat onder BSN valt. Alles in de NLse feitentaal (seminars bij mij) en met de correcte Postmeester mechanieken (seminars bij Ivar). Fijne en leerzame dagen en veel studiegenot.

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.