SYMBOLEN

flag

Dit blog gaat over de betekenis van het symbool of beter, het woord: ‘symbool’. En wat is een symbool eigenlijk? Waarom besteden we eigenlijk aandacht aan dit begrip? Op die vragen geven we antwoord, omdat het de grondslag van onze taal en ons taalbegrip is. En dat is weer de grondslag van onze contracten en de wetten die ‘we’ hebben opgesteld en waarnaar we dienen te leven.

WAT IS EEN SYMBOOL?
Vanuit het verre verleden is een symbool een visuele weergave van een zelfstandig woord (zelfstandig naamwoord zo je wil) of zelfs meerdere woorden die in hun betekenis op één of andere manier aan elkaar geassocieerd zijn. Tegenwoordig noemen we dat ook wel een icoon(tje), pictogram of een logo, maar het kan ook een vlag zijn.

Een symbool heeft altijd een bedoeling, het draagt een boodschap in zich, die overdraagbaar is. We zeggen dan ook wel eens: “Waar staat het symbool voor?”. Het is de bedoeling dat een symbool één betekenis, zo niet één waarde duidt binnen de gesproken tekst; een sleutelwoord dus. De Egyptenaren gebruikten hiërogliefen om hun boodschap over te brengen, zoals de Chinezen dat ook doen in hun taal; ‘een complexiteit van een diversiteit aan strepen’, ook te zien als een soort penseelstreken op het papier. Het is zelfs tot kunstvorm verheven en dat noemen we: kalligrafie.

De Egyptenaren gebruikten realistische tekeningen in hun hiërogliefen. “De Egyptische hiërogliefen bestaan uit een mengeling van klanktekens, pictogrammen en ideogrammen waar nog determinerende tekens bij komen, die complete zinnen of tekstgedeelten een geheel andere wending kunnen geven. Ze werden alleen geschreven door ambtenaren (schrijvers) die hiervoor een langdurige en zware opleiding kregen.” – Wikipedia.

Onze taal stamt af van die ‘symbolen-taal’, die zo’n 8500 jaar geleden ontstond.

WAAROM BESTEDEN WIJ HIER AANDACHT AAN (1)?
Als je ons al wat langer volgt dan weet je dat wij gebruik maken van Parsé Syntax Grammar (PSG namens de ontdekker en ontwikkelaar: DAVID-WYNN: MILLER). Dat is feitentaal, waarbij één woord één betekenis heeft en één zin één bedoeling kent. Er kan geen twijfel over de inhoud bestaan. Er is dan eenduidigheid bereikt in bedoeling en betekenis. Het is net als in een rekensommetje waarbij 2 + 4 als uitkomst 6 is en 6 – 4 als antwoord 2 geeft. De getallen blijven gelijk, ze staan alleen op een andere plek, maar precies kloppend in z’n gehele betekenis van de som. Zo kun je dat ook met woorden doen.

Dit ‘feitenspel’ kan alleen op schrift worden bereikt. Dat is maar goed ook, anders is de sjeu al gauw uit de ontmoetingen die we dagelijks hebben met andere mensen. Het dagelijkse gebabbel is de romantiek in het leven, de humor en de kunstvormen die er door ontstaan.

Zodra je afspraken met elkaar wilt maken, zaken wilt doen en die goed wilt vastleggen, dan is het verstandig om dat in PSG-taal te doen. Zodoende kunnen er geen misverstanden ontstaan, waardoor je uit de mogelijk juridische conflicten blijft. Dat zien wij als winst. Stel dat de hele wereld al hun contracten, wetten en afspraken in PSG-taal zouden vastleggen, hoeveel advocatenkantoren denk je dat er dan nog zouden zijn?

En zo komen we bij de essentie van wat PSG doet; het corrigeert de niet bedoelde bedoelingen. Het corrigeert suggestiviteiten en het corrigeert de valse bedoelingen direct, vooraf. Denk je eens in hoe verschonend dat werkt in de wereld waarin we leven. Dat was overigens precies wat wijlen: DAVID-WYNN: MILLER als de ontdekker van PSG, voor ogen had. Stel je eens voor welke consequenties dat heeft in een samenleving? Hoe denk je dat we dan met elkaar zouden omgaan?

SAMENSPEL
Even terug naar dat woord symbool. Een symbool kan dus uit tekens, letters, getallen en andere vormen bestaan, zolang dit samenspel van de elementen tezamen voor één term, uitdrukking of betekenis staat en het universeel toepasbaar is.

Wat is dan de reden van een symbool – die namens en in de verwachting van de ontwerper – eenzelfde betekenis moet oproepen? Dat heeft alles met herkenbaarheid te maken.

Los van het feit dat een symbool als een nieuw item in de wereld wordt gebracht, heeft het tevens te maken met de uitdrukking dat één plaatje meer zegt dan duizend woorden. Het geeft al aan dat een symbool de vervanger dient te zijn voor deze grote hoeveelheid aan tekens, vormen, letters, getallen en eventueel een woord en heel veel woorden tezamen. Daarnaast is het ook nog eens op grote afstand waar te nemen, zoals je dat met een vlag ervaart; in de scheepvaart is dat ultiem en wettelijk verplicht.

Vooral het ‘enkelvoudige’ woord of een ‘sleutelwoord’, dient ten dienste te staan van de bedoelde eenduidige betekenis van het gecreëerde symbool, waarvan de ‘witte vlag’ een eenduidig en duidelijk voorbeeld is.

En zo zie je dat veel waarden tot één gezamenlijke betekenis kunnen leiden die als een plaatje, een symbool tot uiting kunnen worden gebracht. Zo ontstaat bijvoorbeeld een vlag of een zegel.

BETEKENIS
En daarmee komen we tot het volgende aspect. Wat gebeurt er als een symbool niet (meer) eenduidig wordt geïnterpreteerd? Wanneer het sleutelwoord ‘zoek’ is? Want visuele perceptie leidt tot een auditieve handeling en die is dan niet meer eenduidig. De kans op verwarring is aanwezig. Willen we dat?

In sommige gevallen ontstaat er humor. Maar er zijn ook symbolen die een dubbele lading dragen. De vrijmetselaarswereld zit er vol mee. Dat geldt ook voor woorden. Sommige woorden, misschien wel meer dan we willen toegeven, worden doelbewust gebruikt om te manipuleren. Let wel, niet alle manipulatie is slecht. Een ouder zal zijn of haar kind soms om positieve redenen manipuleren; in een andere richting laten bewegen. Kijken we naar de context van de rechtspraak, dan zien we dat wij mensen daar worden ‘aangesproken’ als een natuurlijk persoon. Dat is een duidelijk voorbeeld van een manipulatie die alles behalve wenselijk is. Daar zijn we inmiddels van overtuigd. We blijven dat herhalen, omdat het volgens ons de essentie is, waarom we met z’n allen juridisch klem zitten.

Een betekenis van een woord of symbool ontleent diens bestaansrecht aan de waarde die overeenkomstig is. Zoals je mogelijk begrijpt, staat iemands waarden-beleving in analogie met iemands emotionele ervaring daarvan en daarmee. Zo zit het leven met onze taal en begrip van symboliek nu eenmaal in elkaar. Het is een voorwaarde voor ons evolutionair proces. Die evolutie kan alleen plaatsvinden als een symbool of woord -als zodanig- herkend wordt door de groep of massa. Dan kan iedereen in interactie met elkaar gaan zonder vrees voor beschadiging van zichzelf tot en met de dood van iemands bestaan. Het is het uitsluiten van risico’s dus.

DE VLAG DEKT DE LADING
“Laat ik als voorbeeld je eens kennismaken met mijn vlag, zoals deze boven deze blog staat afgebeeld. Die vlag hoort bij mijn soevereiniteit. Het is het symbool voor mijn soeverein-zijn en het dekt de lading van wie ik ben en hoe ik in het leven sta. De vlag staat dan ook bovenaan mijn soevereiniteitsverklaring.”

Bij menigeen ontstaan er associaties bij die vlag die leiden naar begrippen als: frivoliteit, wind, wapperen, felle kleuren en het kleinere symbool als een poppetje op het midden van deze vlag.

Je weet verder nog niets, je kunt alleen maar gissen. Er is dus nog geen overeenkomstige betekenis vastgelegd. Wat wil ik eigenlijk dat dit oproept? Dat zal ik je vertellen.

De kleuren goud-geel, rood, wit en donkerblauw impliceren respectievelijk de eerlijkheid, de menselijkheid, de transparantie en de vrijheid van het bewegen (marineblauw). Het totale symbool op het witte middenvlak stelt een vrolijk en vol goede moed juichende mens voor. Mijn sleutelwoord voor de mens met de witte baan als louter de achtergrond met deze rode cirkel, de donker-blauwe ellips en de 2 goud-gele maansikkels is ‘euphoria’. In deze term zit uiteraard het deel ‘-eu-‘ wat vanuit het Grieks voor ‘goed/fijn’ staat. Euphoria is daarmee een stemming van goede wil, vertrouwen en gezonde progressie vol met passie en vreugde. Dat is wat de vlag als symboliek met het specifieke symbool in de vorm van een mens op het witte vlak bij jou ‘dient’ op te roepen.

Als jij mij vanaf nu met mijn vlag ziet wapperen, dan weet je hoe ik in het leven sta; zie mijn vlag. ‘Euphoria’ is al jaren een sleutelwoord van mij (sinds 2006) en dus symboliseert deze vlag mijn eigen zelf-/mens-zijn in haar meest oorspronkelijk en zuiverste waarde die samenvalt met de betekenis die het voor mij persoonlijk heeft. Hopelijk roept deze beschrijving van de elementen in mijn vlag hetzelfde op voor jou; dat is mijn wens.

WAAROM BESTEDEN WIJ HIER AANDACHT AAN (2)?
We leven momenteel in een fase waar er op wereldschaal veel aan het veranderen is, althans, zo doet het zich voor. Het dient zich aan. Eerst de gebeurtenissen als gevolg van SARS-CoV-2, direct daar opvolgend de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de energiecrisis die daar een gevolg van was. We weten nu dat dit al een lange aanloop heeft gehad.

Kijk je naar de symboliek en de woorden die zich aandienden tijdens deze drie grote gebeurtenissen, dan kun je niet anders dan de manipulatieve kant van die gebeurtenissen tot je nemen. De beste omschrijving van die manipulatie werd gevormd door de woorden:

“Er klopt iets niet”.

Heel veel mensen weten inmiddels dat er iets niet klopt met die gebeurtenissen. Ze zien de inconsistente berichtgeving, ze horen en lezen de woorden die deze verwarring voeden. De symbolen en beelden kloppen niet bij wat er in de meeste gevallen in hun directe omgeving plaatsvindt.

Kortom, we bevinden ons in een constante staat van verwarring en twijfel.

Door deze overheid wordt er een verhaal verteld dat blijvend niet klopt. De bedoelingen zijn niet zuiver. Het volk wordt niet in de besluitvorming betrokken. In veel gevallen zijn de mensen die in de gelederen van de overheid werken, net zo verward en velen twijfelen over de werkelijke toedracht van de gebeurtenissen. Toch houden ze de twijfel en de verwarring onder de bevolking mede in stand. Je kunt daardoor stellen dat zo ongeveer iedereen die een eed heeft afgelegd en nu nog voor een overheidsinstantie werkt, meineed pleegt. De leugen die ons is verteld over het ontstaan van de genoemde grote gebeurtenissen, wordt namelijk in stand gehouden en er wordt niet volgens het zorgvuldigheidsbeginsel gehandeld. Onderzoek wordt gedraineerd en evaluaties worden niet toegelaten. Er is een constante drainering van mensen die aan waarheidsvinding doen of erger, men wordt belachelijk gemaakt of compleet genegeerd. En dat is een vreselijke ervaring om als mens mee te moeten maken. Dan disfunctioneert de democratie. Die is dan naar de knoppen.

En hier zie je hoe een betekenis van een woord, een begrip, namelijk het woord en begrip ‘ambtseed’, zijn waarde verliest. En we laten het toe.

Wij (van Veilig & Vrij) vinden dat we dat moeten corrigeren. Wij denken dat jij dat ook vindt. Maar hoe doe je dat geweldloos?

Een corrigerende methode die je hiervoor kunt inzetten, is die van soeverein worden. Je definieert jezelf dan opnieuw door het opstellen van een eigen soevereiniteitsverklaring met een eigen vlag daarop. Daardoor creëer je een eigen jurisdictie die vanuit correctheid en PSG-taal is opgesteld. Het is een verklaring in correctheid die je met jezelf aangaat en waar je standing voor neemt; je staat er voor, je staat voor jezelf in, je staat voor je principe: correctheid. Vervolgens kun je met de postmeester-technieken (Postal Mechanics) correcties tot stand brengen. Er is daardoor sprake van afdwingbaar recht. Daar moet je wel voor durven te gaan staan. Als je eenmaal weet hoe dat in z’n werk gaat, dan kun je dat voor je laten werken.

BRONBETEKENIS
Door dit proces aan te gaan creëer je zuivere taal voor jezelf en naar anderen toe. Ook is het van belang dat jij het gebruik van woorden toetst als het gaat om de meest originele, dan wel de meest basale betekenis van elk woord (etymologie, voornamelijk Grieks en Latijn in onze Westerse wereld).  Dat vraagt om zelfstudie en zelfonderzoek en deze twee zaken zijn de belangrijkste basiscompetentie van een zogenoemde Postmeester. De vlag van elke postmeester kun je als een uniek symbool beschouwen. Die vlag creëert de herkenbaarheid en de soevereiniteit van de postmeester, zoals een vlag dat ook voor een land, een provincie of een vereniging doet. Dat heeft een direct corrigerende werking doordat je standing neemt (er in en voor gaat staan) in het hier-en-nu met eenduidigheid van woorden, waarden en betekenissen. Als je dat doet, dan creëert dat ook nog eens een geweldig gevoel 😃

Mocht je dit nog niet geheel vatten en op waarde kunnen schatten, dat begrijpen wij heel goed. We zaten daar zelf ook. Maar door het proces aan te gaan en het te testen, weten we nu dat het werkt. Dat gunnen we iedereen. Want als we uit deze juridische tirannie willen, dan hebben we veel mensen nodig die vanuit correctheid durven te gaan staan en durven te blijven staan voor wat ze in essentie zijn: mens!

Wil je meer informatie, of zelfs een cursus volgen, stuur ons dan een e-mail naar contact[@]veiligenvrij.nl
: Wilfred-Leonard.

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.