Cestui Que Vie (CQV) en het geboortetrust

CQV geboortetrust

(Cestui Que Vie = Zij die leven)

Deze blog-post gaat niet over de vraag wat een CQV (Cestui Que Vie) precies is, daar is al veel over geschreven. Deze blog-post gaat over de “geboortetrust” en of die bestaat.

Motivatie
De geboortetrust is voor veel CQV-houders de belangrijkste reden om hun CQV-papieren in orde te maken, zo lijkt het ons, wanneer we het oor te luister leggen en ons onderzoek doen. Er zijn ook mensen die het CQV-proces vanuit een idealistische houding aangaan. Die gewoon niet meer mee willen doen met die maffe realiteit die ons wordt voorgespiegeld. Die mensen zijn wel sterk in de minderheid bemerken wij. Hoe je er ook naar kijkt, er is sprake van hoop, van een verwachting, die aanzet tot het doorlopen van de CQV-aanvraag.

Een pot met geld
De geboortetrust is te zien als een pot met geld die op haar beurt kan worden gezien als een basisinkomen. Zorgeloos leven met een startsalaris van € 4000 per maand, wat dan na activering (volgens het fluistercircuit een aantal maanden) van de geboortetrust wordt omgezet in een jaarlijkse uitbetaling van 1,5 miljoen euro per persoon (een gemiddelde van wat er allemaal over het geboortetrustbedrag wordt beweerd). Dat is een aantrekkelijke deal. Maar…

Wat is een geboortetrust eigenlijk?
Een (geboorte)trust is niet meer dan een spaarpot (doelvermogen) dat beheerd wordt door een derde (de trustee), ook wel de vertrouweling genoemd. In ons land is die vertrouweling de Staat der Nederlanden. Op jouw naam is een trust geplaatst die waarschijnlijk is ingesteld door de Staat der Nederlanden ten behoeve van jou.

Artikel uit het Weekblad Wijdemeren van woensdag 7 januari 2015, 47STE JAARGANG WEEK 20

De Staat der Nederlanden heeft waarschijnlijk jouw geboortetrust ingesteld als een “geconstrueerd doelvermogen”. Daardoor hoeft er officieel niets op papier te worden gezet. Alleen sommige ambtenaren weten hier van.

Er is dus duidelijk een waarde gekoppeld aan jouw bestaan en met die waarde wordt mogelijk geld verdiend.

Realistisch kijken
Hoewel je alle papieren kunt overhandigen waarin staat dat je een claim zou hebben op jouw geboortetrust, dat maakt nog niet dat je voldoet aan de regels die door de insteller van jouw geboortetrust zijn opgesteld.

Zou dat wel het geval zijn, waarom komt er dan geen antwoord?

Wil dit zeggen dat het geld dan automatisch naar de kinderen gaat?

Dat hangt er maar net vanaf. In een trust kan bepaald zijn hoe hiermee moet worden omgegaan. Het is normaal dat er afgebakende afspraken zijn gemaakt. Dat kenmerkt nu juist een trust. Dat mag ook geheim zijn en dus blijven, als dat zo is bepaald. De koninklijke familie van ons Rijk is blijkbaar zo’n geval van een bepaalde afspraak. Amalia kreeg 1,8 miljoen euro toen ze 18 werd. Dat geld stortte ze overigens zelf weer terug. Mooi gebaar, maar de vraag is ook hier: is het waar? Wij hebben het niet kunnen controleren.

Nu wordt er door de geboortetrust-opeisers gesteld dat er sprake is van discriminatie. In de grondwet (artikel 1) wordt onomwonden gesteld dat Nederland geen discriminatie toelaat op grond van een aantal kenmerken. Eén van die kenmerken is geboorte of afkomst. En dus, zo valt uit de CQV stukken op te maken, heeft elke CQV-eiser recht op wat de kroonprinses ook krijgt. Maar dat gebeurt niet.

Wat is hier dan aan de hand?

Het lijkt erop dat kroonprinses in een andere jurisdictie leeft. Daardoor wordt het spel heel anders. Je bent dan niet meer aan het dammen, maar aan het schaken. Dan zijn de stukken niet alleen anders, maar het bord en de spelregels ook. Dan moet je dus een compleet ander spel gaan leren.

In nevelen gehuld
Wat we weten is dat er in 2005 een getuigenis is van een politicus die de schaduwboekhouding heeft gezien. Maar omdat deze zo geheim is, is dit hele verhaal in nevelen gehuld en is er slechts nog een los spoor over waar verder onderzoek naar moet worden gedaan. De belastingdienst -ontkent- nog -bekent- het bestaan van een geboortetrust. Het hele verhaal van de geboortetrust blijft daarmee in een zweem van vaagheid hangen.

Uit internationale bronnen vernemen we positief nieuws. Er blijken mensen te zijn die niets betalen aan geen enkele overheid. Daar hebben ze heel wat voor moeten doen. Maar dan is het wel gelukt. Zij behouden hun eigendom onder nieuwe voorwaarden en hoeven niets te betalen. We hebben inmiddels een vermoeden hoe men dat doet en zoeken dat de komende tijd verder uit. Dit gaat maanden duren. Dat vinden wij prima. Er staat immers genoeg op het spel. Wij vragen enkel uw geduld.

Is er een relatie tussen de trust en de burgerlijke stand?
We gaan dit onderzoek doen, omdat het doet vermoeden dat de relatie tussen de inschrijving bij de burgerlijke stand en de trusts er is. Deze lijkt zo geconstrueerd dat we daar geen aanspraak op kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat een dergelijke trust alleen maar voor bepaalde doelgroepen, dus voor bepaalde mensen in het leven is geroepen en wordt bijgehouden. Dat zijn ook maar mensen.

Tevens constateren we, op grond van het familierecht, dat het opvragen van je geboortegegevens nogal beperkt is vergeleken met de gegevens die je bij de geboorteregistratie doet. Dit is geen doorslaggevend argument, maar voldoende om verdere vragen te stellen en openheid te vereisen. De koning wordt immers vriendelijk doch dringend verzocht om het trustvermogen vrij te geven. Een bekend antwoord hierop is: geen antwoord. Mensen die dit hebben gedaan horen gewoon niets. Het blijft stil.

Met andere woorden, we zien hier een reden opdoemen dat er een trust is. Men ontkent het niet. Het kan dan zo simpel zijn dat er blijkbaar nog iets niet in de haak is met die geboortetrust-aanvraag. Mocht jij iemand kennen die het wel weet, dan vernemen wij dat graag.

Heb jij recht op die geboortetrust?
De kans is groot dat je nog steeds geen recht op die geboortetrust hebt, want de insteller bepaalt wat er met die spaarpot gebeurd en dus onder welke voorwaarden die pot met geld wordt uitgekeerd. Er wordt volgens contractafspraken gehandeld. Als er een weg is om die contractafspraken te doorbreken, of als ze niet van toepassing is onder bepaalde voorwaarden, dan hebben we dus nog werk te doen. Ze gaan het ons echt niet verklappen.

Wat we voor nu aan de hand van bovenstaande kunnen concluderen is dat het lijkt alsof men het deksel niet van deze put wil halen. Zolang dat deksel op z’n plek blijft en wij niet verder komen, dan is het wat het is. We hebben dan onderzoek te doen. Maar laten we dat onderzoek s.v.p. samen doen. Pas dan komen er meer stukjes van de puzzel aan het daglicht. Die transparante houding moeten we wel aannemen als we ons zelf uit deze juridische tirannie willen halen – en dat is wat we allemaal willen. Des te meer reden om JUIST samen te werken en samen te groeien.

Eens?

Recap

  1. De beneficiary (jij) wilt de aanvaarding van de geboortetrust effectueren zonder te weten dat hij/zij voldoet aan de voorwaarden en of de spelregels van de geboortetrust.
  2. Er wordt een bedrag geclaimd met als reden het non-discriminatie beginsel uit de grondwet (art 1.) en een uitkering aan een lid van het koninklijk huis.
  3. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat de koning de trustactivatie moet goedkeuren.

Welke stappen kun je dan nu nemen om tot vrijheid te komen?

  1. Regel je Claim of the Life (CotL) via de website van: Russell-Jay: Gould, anders koop je een valse CotL
  2. Schijf je in voor één van onze bijeenkomsten. De eerst volgende is op maandag 28 februari a.s. Stuur een e-mail naar: aanmelden@veiligenvrij.nl als je erbij wilt zijn.

Wij ontmoeten jou graag persoonlijk. Heb je vragen, dan kunnen we die volledig en correct beantwoorden. Het was ons weer een genoegen. Hopelijk tot gauw!

Met soevereine groet,
Ivar en Erik

Gerelateerde blogs

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.