Reflecties op Intermenselijke Relaties en Polarisatie door deze Overheid en de MSM

Soevereiniteit, Loyaliteit, Integriteit

Wat houdt leven in je soevereiniteit, je eigen vrijheid leven en be-leven, eigenlijk in? Wat betekent dat in het licht van één van de intiemste inter-menselijke relaties n.l. de moeder-kind relatie?

Dit is mijn persoonlijke verhaal over hoe ik het leven ervaar na mijn soevereiniteit-status officieel te hebben verklaard aan deze overheid.

Inleiding
Gezonde intermenselijke relaties vormen de kern van ons bestaan en zijn de basis voor een prettige samenleving. Het is fascinerend te zien en te ervaren hoe deze overheid en de MSM de delicate verbindingen in de samenleving probeert te beïnvloeden en hoe dat kan leiden tot polarisatie.

Om hier iets dieper op in te kunnen gaan wil ik eerst een korte toelichting geven op wat het voor mij betekent om in mijn soevereiniteit te staan en deze te leven zoals het mijn integriteit / heelheid dient.

~1 Wat betekent voor mij: In mijn Soevereiniteit staan?

Voor mij betekent leven in soevereiniteit het volledig omarmen van mijn vrijheid en integriteit of beter gezegd: mijn Heelheid*. Dit is een voortdurende zoektocht, een pad dat iedereen op zijn of haar unieke manier bewandelt. Het begrip soeverein betekent volgens de etymologie: hoogste gezagsdrager**. Voordat ik dat hoogste gezag kan uitleven, dien ik wel te snappen wie ik ben en dus hoe ik ‘werk’. Het is heel specifiek. Dat is ook de bedoeling, want dat is wat mij uniek maakt. En die uniekheid moet tot uiting komen, simpelweg omdat we ‘bedoeld zijn te zijn wie we zijn’. We zijn immers niet bedoeld om iemand anders (of een dier of een plant) te zijn, nietwaar?

Dat houdt dan natuurlijk ook in dat we mogelijkheden en tools in handen hebben om, zoals in mijn geval, de dreigende polarisatie het hoofd te kunnen bieden en om mijzelf te kunnen blijven in turbulente tijden.

Om te beginnen: een eigen reflectie op soevereiniteit, die ik op basis van vier subthema’s uiteen zet:

 ~1.1: Het dienen van mijn integriteit / heelheid ten voordele van mijn loyaliteit

 ~1.2: Human Design: mijn innerlijke autoriteit & strategie

 ~1.3: Wat heeft mijn soevereine status daar mee te maken?

 ~1.4: Waarvoor is dat zo belangrijk?

Daarna volgen de items 2, 3 en 4.

~ 1.1: Integriteit / Heelheid vs Loyaliteit ( zie bronnen onderaan dit blog)

Velen van ons, ik inbegrepen, hebben de neiging om onze loyaliteit aan anderen, in mijn geval zeker ook mijn kinderen, voorrang te geven boven onze eigen soevereiniteit of heelheid. Juriaan Galavazi (bron #1) beschrijft in zijn boek “Jij bent de liefde” hoe die vorm van loyaliteit toxisch kan zijn en hoe het vóórop stellen van onze eigen soevereiniteit of heelheid, juist leidt tot onvoorwaardelijke loyaliteit naar anderen. Dit kan worden onderbouwd door de kernideeën die hij presenteert in zijn werk. Hier zijn enkele redenen waarom deze stelling klopt:

 ~1.1.a.: Definitie van Toxische Loyaliteit.

 Galavazi stelt dat wanneer mensen hun loyaliteit aan anderen vooropstellen ten koste van hun eigen integriteit / heelheid, dit kan leiden tot toxische situaties. Dit gebeurt omdat ze zichzelf verwaarlozen en hun eigen behoeften en grenzen niet respecteren, wat uiteindelijk schadelijk is voor zowel henzelf als hun relaties.

 ~1.1.b.: Soevereiniteit en Heelheid

In “Jij bent de liefde” benadrukt Galavazi het belang van zelf-liefde, zelf-respect en zelf-waardering. Hij betoogt dat door eerst voor onze eigen soevereiniteit en heelheid te zorgen, we in staat zijn om vanuit een positie van kracht en volledigheid te handelen. Dit zorgt ervoor dat onze loyaliteit aan anderen authentiek en onvoorwaardelijk is, in plaats van geforceerd of verplicht.

Voorbeeld: Iemand die in zijn eigen kracht staat en zijn eigen grenzen respecteert, kan anderen helpen zonder zichzelf tekort te doen, waardoor de hulp en steun die ze bieden oprecht en duurzaam is.

 ~1.1.c.: Effect van Heelheid op Relaties

Galavazi argumenteert verder dat wanneer we onze eigen heelheid vooropstellen, we beter in staat zijn om gezonde en evenwichtige relaties aan te gaan. Dit komt omdat we dan handelen vanuit een gevoel van overvloed en zelfverzekerdheid, in plaats van vanuit een gevoel van tekortkoming of afhankelijkheid.

CONCLUSIE:
Door onze eigen heelheid te prioriteren, kunnen we authentieke en duurzame loyaliteit naar anderen ontwikkelen, wat leidt tot gezondere en meer vervullende relaties.

Loyaliteit in de ogen van deze overheid

Zoals je kan zien bij de WOORD-CLAIMS *** betekent Loyaal: “volgens de wet“. De wet is niet je Heelheid maar is van buitenaf opgelegd / opgedrongen. Loyaliteit, in de context van wet en regelgeving van deze overheid, kan soms conflicteren met onze persoonlijke integriteit en heelheid. Denk aan de mensen die uit loyaliteit aan de overheid de “Corona-prik” hebben gehaald, vaak zonder hun eigen overtuigingen volledig te onderzoeken. De eigen loyaliteit werd in blind handelingsvertrouwen voor deze overheid en diens maatregelen omgezet, met de voornaamste argumenten destijds: – je doet het voor een ander, en de overtuiging: de overheid heeft het beste met ons voor…..“ Herkenbaar toch?

Voor velen voelt dit okay, omdat we zo zijn “opgevoed“. Het is het gehoorzaam zijn aan elke autoriteit boven ons. Eerst de ander, dan jezelf enz. Wat zijn we er toch ingetuind! En dat geldt zeker ook voor mij; dan wel iets minder naar deze overheid toe, maar wel naar de meest intieme relatie die ik heb: die met mijn kinderen. Op dit punt zullen mogelijk velen van jullie een polarisatie voelen en beleven. Stel je dan de vraag: laat ik deze polarisatie in mijn heelheid toe?

~1.2: Human Design: mijn innerlijke autoriteit & strategie

Met het Human Design systeem krijg je inzicht in je beslissingsstrategie. Iedereen heeft volgens Human Design een Innerlijke Autoriteit waardoor de invloed van externe autoriteit wordt geminimaliseerd. Dit duidingssysteem helpt je om te leven volgens je aangeboren strategie en autoriteit, wat essentieel is in een wereld waarin een externe autoriteit vaak de overhand neemt als je voor een belangrijke beslissing staat. Standvastig zijn in je eigen soevereiniteit en heelheid voorkomt dat je foute beslissingen maakt, die veel stress en ongeluk veroorzaken. Human Design geeft je snel diepe inzichten over jezelf, waardoor je standvastiger kan worden in je eigen soevereiniteit/ heelheid. Zie voor meer informatie over Human Design de bijlage onderaan dit blogartikel.

Mijn bewegwijzers vanuit Human Design zijn:

 – mijn beslissingsstrategie n.l. “ Wachten op een correcte uitnodiging“ en

 – mijn zon-aarde imprint: RAX Tension_2 (zie ~3.2 wat verder in het verhaal)
 – Specifieke elementen, zoals mijn profile, ‘color’ op specifieke plekken en de ‘Nodes’.

Welke waarde heeft dit nu voor mij t.a.v. de vraag of deze overheid en de MSM kunnen polariseren binnen intieme relaties (moeder/kind)? Hier kom ik bij tem 4 op terug.

~ 1.3: Wat heeft mijn soevereine status ermee te maken?

Wat heeft mijn soevereine status te maken met de vraag of deze overheid en de MSM al dan niet polariserend kunnen optreden binnen intieme relaties?

 ~ 1.3.a.: Het begrip ‘soevereiniteit’
Dit begrip benadrukt het belang van je eigen heelheid boven de opgelegde loyaliteit aan externe instanties, zoals de overheid. Het was, eerlijk gezegd, toen ik mijn Soevereiniteitscontract (SVK) voor het eerst heel erg wennen dat mijn Mens-naam steeds als eerste vooraan in de zinnen wordt genoemd en dat ikzelf daar als “ belangrijkste Mens“ in wordt beschreven. Er staat duidelijk: DEZE Mens MET DE NAAM: Rita … IS MET DE CLAIM… enz..

Dat was erg vreemd voor mij. Een brief schrijven en met jezelf beginnen was voor mij taboe; dat mocht niet van onze geliefde leraren die hun loyaliteit aan de onderwijs-inspectie weg gaven. Hun motto was: nooit beginnen met : “ Ik“  Nu in mijn Soevereiniteitscontract (SVK) komt mijn heelheid vóór de loyaliteit naar anderen; denk hier aan de overheid. Het is wennen, maar de moeite meer dan waard. Het geeft een geweldig prettig gevoel van zelfverzekerdheid, zelfwaardering en zelfstandigheid.

En nu komt het: Kan ik dat ook naar mijn kinderen toe? Die situatie was even heel erg lastig. Vertel ik bij ~3.2.

 ~1.3.b.: Verantwoordelijkheid nemen

In mijn soevereiniteit staan betekent voor mij niet alleen mijn rechten claimen maar ook verantwoordelijkheid nemen voor wat ik doe, denk en zeg. Dus: Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven. Dát is pot verdikkeme een lastige, zeker omdat we, in het algemeen gesproken, vaak de neiging hebben om schuld bij anderen te leggen.

Denk je eens in, zeker in deze tijd aan hoe makkelijk we over gaan op de stelling: “de overheid is schuldig“ of “de overheid verpest mijn leven en ik sta machteloos“ of “de mensen om mij heen (ook intieme relaties) begrijpen mij niet“, enz. Maar is dit wel zo? Ben ik (zijn wij) niet zelf verantwoordelijk voor mijn (ons) leven?

Echter, door verantwoordelijkheid te nemen, kun je jezelf bevrijden van de invloed van externe autoriteiten, zo heb je hierboven kunnen lezen.

~1.4: Waarvoor is dat zo belangrijk?

Het zal wel langzaamaan duidelijk worden, hoop ik, dat het belang van het voorop stellen van je eigen heelheid, gaan staan in je soevereiniteit en het nemen van verantwoordelijkheid, belangrijker zijn dan het weg geven van je loyaliteit naar anderen (in onze SVK is dat de overheid; in het dagelijks leven: mijn relaties). Dat komt je heelheid ten goede. Dus: zorg eerst voor jezelf; zorg dat je dicht bij jezelf blijft en jezelf niet weg geeft. Om dit op de correcte manier te kunnen uitvoeren is mijn HD profiel (zie ~1.2) een heel mooi richting gevend levenskompas. Dit lijkt makkelijk en simpel, maar dit stukje schrijf ik nu, omdat dit recent op mijn pad kwam in een vrij heftige vorm als het gaat om mijn ‘Heelheid vs Loyaliteit’ en hoe het aan te vliegen zonder in verbittering te vervallen. In dit geval gaat het om de relatie met mijn eigen kinderen (zie verder in het verhaal ~3.2).

Ik heb nu een aantal aspecten genoemd die een heel mooi concept vormen waarmee ik belangrijke levensvragen kan aanvliegen. En worden we niet allemaal op de een of andere manier geconfronteerd met levensvragen waar we toch wel heel graag op een simpele en adequate manier ons kompas op kunnen aanzetten om de juiste koers te kunnen varen?

~2: Verdeeldheid Binnen Gezinnen

Nu wordt het voor mij heel interessant om met de kennis die ik nu heb de vraag te laten oprijzen:

Kunnen deze overheid en de MSM met hun kwalijke praktijken, informatie- en dwang-hypnose, misleiding en manipulatie, daadwerkelijk wonden slaan binnen intieme relaties als wij zelf in onze soevereiniteit gaan staan met de juiste tools zoals hier boven beschreven?

~2.1.: Polarisatie binnen Gezinnen

Een polariserende overheid kan gezinnen verdelen, vooral wanneer familieleden verschillende politieke opvattingen hebben. Dit kan leiden tot spanningen en conflicten, wat de onderlinge relaties kan doen verslechteren.

~2.2.: Polarisatie in Vriendschappen

Vrienden kunnen uit elkaar groeien wanneer politieke standpunten en ideologische verschillen centraal komen te staan in hun interacties. Deze twee punten in beschouwing genomen zou het zo maar kunnen zijn dat gezinnen en vriendschappen inderdaad verdeeld kunnen worden door de communicatie en het gedrag van deze overheid en de MSM.

Kunnen we daar onderuit komen?

Kunnen wij hier onze eigen verantwoordelijkheid in nemen, zonder in verbittering (in mijn geval), frustratie of boosheid (de meeste mensen) te vervallen?

~3: Verhouding moeder / kind

Nu kom ik dan bij de verhouding moeder/ kind en de polariserende werking van het overheidsbeleid door deze overheid, met hulp van de MSM.

~ 3.1.: Het belang van een goede hechting
Als het hechtingsproces tussen moeder en kind goed verloopt, wordt er een behoorlijke dosis van het hormoon oxytocine aangemaakt. De naam ‘oxytocine’ is afgeleid van het Griekse woord ‘okytokos’ (bronnen ###4), wat ‘snelle geboorte’ betekent. Oxytocine komt namelijk voornamelijk vrij tijdens de bevalling, het geven van borstvoeding en seksuele activiteit. Bovendien komt de oxytocine afgifte op gang als reactie op fysiek contact met anderen zoals knuffelen en strelen. Hierdoor staat het ook wel bekend als het knuffelhormoon.

Oxytocine heeft twee belangrijke functies in het lichaam van vrouwen: het stimuleert samentrekkingen van de baarmoeder-spier tijdens de bevalling en faciliteert het vrijkomen van moedermelk tijdens borstvoeding. Bovendien speelt het een rol bij het bevorderen van de hechting met het kindje na de bevalling. Oxytocine in de hersenen wordt geassocieerd met verhoogde veerkracht tegen stress en verslaving, vermindering van pijn en het bevorderen van gevoelens van geborgenheid.

Mede hierdoor is de moeder-kind relatie één van de meest intieme relaties die we mogen ervaren en stelde ik, als moeder, zonder enige twijfel en in onvoorwaardelijke liefde, mijn loyaliteit t.o.v. mijn kinderen vóór mijn eigen Heelheid. Dus dat ging voor de lieve vrede….enz…

Nu is de vraag met de kennis van nu die bij mij op komt: Is dit de juiste levensinstelling geweest t.o.v. mijn mijzelf en mijn kinderen?

En helemaal als je bedenkt dat deze overheid en de MSM stevig vat heeft gekregen op hen die door de misleiding zijn gegrepen en het moeilijk vinden om zelfstandig een mening te vormen. Het lijkt wel alsof er hier een onthechtingsproces plaats vindt.

De onthechting wordt op deze manier mogelijk gemaakt door de loyaliteit die mijn kinderen aan de overheid en de MSM geven op basis van het gezag dat die overheid heeft verworven over bepaalde zaken in het leven van veel mensen. Er was en is een volledig geloof en loyaliteit t.a.v. het overheidsbeleid en de informatie die de MSM vervolgens over het land uitspuwde, ten koste van hun eigen Heelheid.

Mogelijk zijn dit situaties die herkenbaar voor je zijn en die zwaar op je hart drukken. Het zijn immers je kinderen, je dierbaren.

Dus, wat nu?

~ 3.2.: Durf vragen stellen
Recent heb ik gekozen voor mijn eigen Heelheid (~1.1) en uitvoering gegeven aan een onderdeel van mijn Human Design profiel (reeds aangekondigd bij ~1.2). Het betreft mijn ‘Right Angle Cross Tension – 2’.

Dit houdt in: Letterlijk over genomen uit: https://humandesign.tools/incarnation-crosses/the-right-angle-cross-of-tension-2

You were born with the gift to push people’s buttons. While this can create some negative reactions, the goal of the provocation is to find the right spirit in the reaction. Those who you provoke are given a ”gift,” …… They may not always see it that way though, so be forewarned. Your purpose is to create tension which causes a reaction typically in the form of a tirade or emotional expression. From that reaction come the seeds of information that through analysis can lead to the other finding an emotional path to spirit.”

Je bent geboren met de gave om te provoceren. Hoewel dit tot negatieve reacties kan leiden, is het doel van de provocatie om de juiste ‘geest in de reactie’ te vinden. Degenen die je provoceert krijgen een “geschenk”. Ze zullen het echter niet altijd zo zien, dus wees gewaarschuwd. Je doel is om spanning te creëren die een reactie veroorzaakt, meestal in de vorm van een tirade of emotionele uiting. Uit die reactie komen de zaden van informatie die er via analyse toe kunnen leiden dat de ander een emotioneel pad naar spiritualiteit vindt.”

Zoals het bij mij werkt, heb ik een prangende vraag op tafel gelegd, immers, push people’s buttons, die bij geen van deze volwassen kinderen, in de dienst-plicht-leeftijd, onder hun aandacht was gekomen. n.l.: “ Wat zou je doen als je een dezer dagen de oproep krijgt om als DIENST-PLICHTIGE te mogen opdraven“ ?

De reactie hier op voelde op dat moment heel ongemakkelijk en was heftig (zie ook hier boven: …“ While this can create some negative reactions, en …. which causes a reaction typically in the form of a tirade or emotional expression… They may not always see it that way though, so be forewarned…“ ). Die reactie was heel duidelijk en heftig. Het gevoel van onthecht raken en verwijdert worden van mijn kinderen, was op dat moment te groot,  ondanks de stevige hechting tussen mij en mijn kinderen.

Ik weet nu dat dit de juiste handeling was voor mij.

Er is wel enige moed voor nodig, zo realiseerde ik mij. Het gevoel om de status quo te behouden is een sterke kracht die je zomaar mee kan nemen in het valse loyaliteitsprincipe.

~4: Wat nu, hoe nu verder?

Eigenlijk weet ik, en jij nu ook, het antwoord hier op: leef je soevereiniteit met respect voor de grenzen van anderen met als kompas: je soevereiniteitscontract (als je dat hebt), je Human Design profiel (te vinden op: https://www.geneticmatrix.com/nl/gebruiker-home/ en https://humandesign.tools/incarnation-crosses en geef je heelheid voorrang op je Loyaliteit en dit alles in liefde en dankbaarheid. Blijf vragen stellen. En blijf aangeven dat ze altijd welkom zijn en blijven. Je houdt van ze. Zeg dat ook.

~ 4.1.: Ik heb besloten om de vraag die ik heb gesteld, rustig bij mijn kinderen te laten sudderen. Ook voor hen is het belangrijk dat ze hun eigen pad bewandelen, ook al beslissen zij om hun loyaliteit aan de overheid te blijven weg geven (~1.1).

~ 4.2.: Ik wacht nu rustig af op een correcte uitnodiging, zoals het human design type projector (~1.2:) vanuit correctheid dient te doen en wacht het juiste moment af om hen op dát moment met liefde en in vertrouwen te begeleiden bij hun eigen vragen hierover.

Dit alles zou mij, voordat ik deze kennis had, verbitterd en zowat wanhopig hebben gemaakt. Dat ligt nu anders: Die emoties zijn er heel even, maar het loslaten in liefde en vertrouwen is nu heel wat makkelijker.

Toen voor de tweede keer in de afgelopen 4 jaar, een behoorlijke confrontatie met beschuldigingen (t.w.: dood door schuld) naar mij toe kwamen, heb ik gekozen voor mijn eigen heelheid en soevereiniteit maar wel in vergeving, liefde en dankbaarheid.

Deze beslissing voelt heel tegenstrijdig, juist omdat het hier gaat om intieme relaties (moeder/kind) waar ik juist de loyaliteit naar hen toe al die jaren voorrang heb gegeven. Ik heb nu in liefde afscheid van hen genomen en wacht nu rustig af. Deze beslissing voelt als de juiste voor mij.

Wat voor mij belangrijk is

Wat ik doe moet voor mij correct voelen. Dat creëer ik door mijn soevereiniteit en heelheid voorop te stellen, ook al gaat het ten koste van het ‘gezellig-samen-zijn’ (loyaliteit). Dat komt wel weer op het juiste moment in mijn leven en dán zal de loyaliteit naar mijn kinderen de juiste zijn en niet uit angst om ze kwijt te raken, maar er op vertrouwen dat de correctheid z’n werk doet. Zo ook zal de verbittering mijn hart niet kunnen veroveren. Die tijden zijn voorbij.

Ik leef nu in vrijheid, waar onvoorwaardelijke liefde, zelfvertrouwen, zelfwaardering en dankbaarheid volgens mij de meest krachtige emoties en frequenties zijn die we kunnen uitstralen, maar dan wel met de in achtneming van onze eigen soevereiniteit en heelheid!

En dán kunnen deze overheid en de MSM hun polariserende werking wel vergeten. Dan is de angel er uit en kan er heling plaatsvinden.

Dit heb ik uit persoonlijke overwegingen opgeschreven in de hoop een bijdrage te kunnen leveren aan elk mens die zoekende is naar zijn/haar soevereiniteit en daar op dit gebied behoefte aan heeft.

MET DE GROET VAN DE LIEFDE &: DANKBAARHEID:
: Rita.


Ter info: mochten jullie belangstelling hebben voor:

~1: kennis krijgen over of het aanschaffen van een soevereiniteitscontract (SVK),

~2: cursus correct taal-gebruik (PARSÉ -SYNTAX-GRAMMAR),

~3: meer willen weten over HUMAN DESIGN,

neem dan gerust contact op met ons. Wij kunnen je verder helpen en geven daar ook regelmatig lezingen, cursussen en workshops over.

Contact via e-mailadres: contact@veiligenvrij.nl

website: https://www.veiligenvrij.nl/blog

: WOORD-CLAIMS:

 * INTEGER : IN-TEGER. In een TEGER Wat is een TEGER… geen idee. Daarom gebruik ik het woord HEELHEID; afgeleid van GEHEEL.

zie: https://etymologie.nl/ zoekterm=integriteit: …“ naar de vorm van Latijn integer ‘gaaf, geheel’…“

** Soeverein: https://etymologie.nl/ Mnl. souerain ‘hoogste gezagsdrager’ [1265-70; VMNW],

*** LOYALITEIT: met de betekenis van goed bedoeld, oprecht, eerlijk je HEELHEID weg geven ten gunste van anderen. Dit kan ook DE WET zijn. Denk hierbij aan LOYAAL ZIJN t.o.v. de OVERHEID.

 https://etymologie.nl/ zoekterm= Loyaal : …“ uit Latijn lēgālis ‘betrekking hebbend op de wet,…“ … “ Mnl. loiael ‘wettig’ [1279; CG I], maar meestal: ‘eerlijk, trouw, oprecht’, …“

##Bronnen:##

 1. Juriaan Galavazi, “Jij bent de liefde: leven vanuit zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering”

 2. Human Design: [via Genetic Matrix] https://www.geneticmatrix.com en [Human Design Tools]
https://humandesign.tools/incarnation-crosses

 3. Woordenboek der Nederlandse Taal: [Etymologie.nl](https://etymologie.nl/)

 4. https://www.oudersvannu.nl/zwanger/oxytocine-wat-doet-dit-knuffelhormoon~741af0f

Dit zijn de stappen van de emotieladder van Esther en Abraham Hicks
(van positief naar negatief = van boven naar onder)

Vreugde/blij, kennis/wijsheid/inzicht, kracht/zelfvertrouwen, vrijheid, liefde, zelfwaardering/dankbaarheid

Passie

Enthousiasme, graag willen/opgewonden, geluk

Positieve verwachting, geloven/vertrouwen

Optimistisch

Hoop

Tevreden

<boven deze tekst = positieve emoties | onder deze tekst = negatieve emoties>

Verveling

Pessimistisch

Frustratie, irritatie, ongeduldig

Overweldigd, overspoeld, bedolven

Teleurstelling

Twijfel

Zorgen

Verwijt, jezelf iets aanrekenen

Ontmoedigd

Boos/ woede

Wraak

Haat, woede/razernij

Jaloezie

Onveiligheid, schuld, je onwaardig voelen

Angst/beklemming, verdriet/leed, depressief, wanhopig/radeloos/verslagenheid/hopeloos, krachteloos/machteloos.

PS Wilfred heeft deze bekrachtigende en remmende emoties ook beschreven in zijn boeken.

Gerelateerde blogs

Waarheidsvinding met AI, kan dat?

Polarisatie in de westerse wereld is niet alleen een natuurlijk gevolg van diverse meningen en overtuigingen, maar eerder het resultaat van strategische inspanningen door invloedrijke groepen om een preferente werkelijkheid te creëren. Deze groepen maken gebruik van framing, wetenschappelijk onderzoek, psychologische tactieken, visuele storytelling, onderwijs en actieve betrokkenheid om hun narratieven te promoten en de publieke opinie te vormen. Dit blog onderbouwt die stelling.

Read More »

Login

Ben je al ingelogd? Klik dan hier voor toegang.